Solidaritat per la Independència rebutja l’acord Junts-ERC

Solidaritat Catalana per la Independència mostra el seu desacord amb el document presentat per Junts i ERC per formar govern. A continuació, reproduïm el comunicat del partit remès a la premsa:

“L’Executiva Nacional de Solidaritat, reunida en sessió extraordinària el dimarts 18 de maig de 2021, davant la proposta d’acord de Govern i Legislatura entre Esquerra Republicana i Junts per Catalunya, manifesta el seu desacord amb el document «Acord de Govern».

En aquest sentit, el considera inconcret, mancat d’objectius clars i buit del contingut de com FER EFECTIVA LA REPÚBLICA.

Considerem que la unitat per la unitat és una fal·làcia quan aquesta no té per objectiu clar i determinat FER LA INDEPENDÈNCIA.

Solidaritat manifesta el total desacord amb l’afirmació continguda al document segons el qual “Compartim que només un referèndum d’autodeterminació acordat amb l’estat espanyol pot substituir el mandat polític del referèndum de l’1 d’octubre de treballar per fer real la República catalana”. L’afirmació d’un referèndum acordat ens semblava un debat superat i és totalment contrari al mandat de l’1 d’octubre.

Solidaritat no donarà suport a cap partit o coalició per continuar fent autonomisme “sine die”, amb arguments buits amb el pretext de la unitat, un nou referèndum o una mesa de diàleg que sabem que no porta enlloc.”