Per a una aliança republicana

Que Junts trigui a decidir participar en el nou govern de la Generalitat, no vol dir que tot hagi de quedar en mans d’un govern minoritari i sense altres suports. ERC no pot caure en el sac dels que no volen la independència i, dient-se d’esquerres, són llops amb pell de xai.

Hem d’afegir ara un nou objectiu que consisteix a crear una nova aliança republicana de partits, entitats, societat civil i ciutadania per plantar cara conjuntament a la política obstruccionista i negativa de l’Estat.

La nova etapa és la de treballar per guanyar la llibertat completa de Catalunya, és a dir la independència. No s’entendria una altra orientació de la política. La raó de les paraules i la força dels vots ens ofereix el balanç de com s’ha de produir la resistència i la mobilització per assolir obrir els camins per sortir del laberint espanyol, en lloc de deixar-nos portar per la frustració a què ens condueix la repressió actual.

Catalunya és un poble amb identitat pròpia, amb fortalesa social, cívica i cultural, com diu el president Joaquim Torra en el seu article a El Punt Avui del 2 de maig. Joaquim Torra considera que el dinamisme cívic dels ateneus, les associacions, les cooperatives i les lluites de base, han de ser la clau de volta el nou model que ens fa forts davant l’adversitat. I té raó, president.

Tenim la possibilitat de sortir més forts de la crisi i aturar els que parlen de comunitat fracturada perquè volen destruir i dividir, com diu Antoni Dalmau en l’article Una comunitat fracturada, a El Punt Avui del 2 de maig, ja que l’objectiu era que no poguéssim ser un sol poble. S’ha volgut culpabilitzar els catalans de tot, tractant-nos com d’éssers diabòlics com ja ens va dir Soraya Sáenz de Santamaria quan eres vicepresidenta del govern espanyol.

Potser també serà moment perquè Junts repensi la seva posició i s’incorpori a l’aliança republicana. En el seu congrés d’aquest cap de setmana, tenen l’oportunitat de decidir treballar conjuntament amb ERC per construir la nova república dels drets humans.