La veritable amenaça sobre Europa

image_pdfimage_print
La retransmissió del partit  de futbol per TVE entre Espanya i Kosovo és un exemple diàfan del problema que té el Regne d’Espanya amb Europa, la democràcia i la descolonització interna de la UE. L’obsessió centralista i neofranquista de l’Estat espanyol és una qüestió que va molt més enllà  dels partits polítics, és un problema estructural que no pot canviar ni la UE. Aquest problema s’anomena: la superestructura dictatorial nacionalista espanyola, incrustada dintre d’un espai ideològic i geogràfic molt concret. La Comunitat de Madrid, la qual té segrestada Catalunya i tota la UE.
De fet, tal com molt bé defineix Núria Bassa i Toni Strubell en llur magnífic article en llengua anglesa Spain’s formula for facelifting fascism, el veritable problema d’Europa no és l’Estat francès i el seu “jacobinisme demodé“, ni la veritable amenaça tampoc no és Rússia i el seu imperialisme neotsarista; el greu problema i amenaça de la UE i de tot el vell continent és el Regne d’Espanya.