http://www.elpunt.cat
image_pdfimage_print

El gener de 2021 es va estrenar la biografia d’Isabel-Clara Simó: una valenciana catalana de convicció nascuda a Alcoi el 1943 que va viure lliure i lluità per la nació catalana completa.

Just un any després de deixar-nos, el diari Ara, del qual era articulista, li ha fet un homenatge amb aquest publicació que és l’única biografia autoritzada per la protagonista, escrita per un amic i col·laborador alcoià Jordi Tormo i Santonja.

La seva trajectòria literària, periodística, docent i política  en sentit ampli abasta molts gèneres, escrits, anècdotes, el seu activisme i compromís per la llengua fins al final. Amiga i coetània d’altres grans dones com Montserrat Roig, Maria Aurèlia Capmany, Pilar Aymerich, Ovidi Montllor, Antoni Miró, Salvador Dalí i Joan Fuster, entre molts altres, ha estat i serà un referent i una icona també del feminisme i la lluita pels drets socials i membres d’una generació compromesa.

Publicitat

Il·lustrat per textos i fotografies, és prologat per Núria Cadenes companya i col·laboradora que la coneixia també molt bé i amb qui compartí moltes campanyes i lluites, gran coneixedora de la seva obra. Totes les seves vivències han estat recollides en aquesta obra amb qui l’autor, de la seva mà, i en els darrers moments pogué compartir i plasmar sota el subtítol de “lluitadora i lliure”.

El Premi d’Honor de les Lletres Catalanes 2017 i el Premi Ciutat d’Alcoi de Novel·la  només han estat dos dels premis i reconeixements que ha rebut al llarg de la seva intensa i prolífica vida que l’ha portat a integrar i participar de moltes entitats, associacions, ens polítics.

Us el recomanem! encomana vida