Llibertat Pablo Hasél

image_pdfimage_print

Pablo Hasél entrant a la presó per cantar contra la monarquia la mateixa setmana que Rodrigo Rato surt en llibertat condicional després de ser condemnat per “apropiació indeguda” amb les targetes black. Una imatge nítida de la justícia monàrquica. Empresonen un raper per injúries a la corona, per denunciar el crim organitzat dels Borbons, i tot i que s’acumulen moltes proves, no s’investiga la corrupció de la Monarquia.

La condemna a Hasél, com abans a Valtònic, fan de l’Estat espanyol pioner a Europa en la censura de músics per les seves cançons. Una censura que no s’aplica quan unitats de l’exèrcit glorifiquen la Divisió Azul que va combatre al costat dels nazis, ni quan exalten la dictadura de Franco.

La resposta a l’empresonament de Hasél ha estat important. Una declaració signada per més de 200 artistes adverteix: “Som conscients que, si deixem que Pablo sigui empresonat, demà poden anar per qualsevol de nosaltres, així fins a fer callar qualsevol sospir dissident”. I també la immediata resposta de la joventut al carrer, amb manifestacions a més de cinquanta localitats catalanes, que han estat les més massives des de l’estat d’alarma. Hi ha massa ràbia acumulada, massa impotència davant la injustícia que ha de sortir, per molt que l’Estat augmenti la repressió. Les mobilitzacions s’han estès arreu de l’Estat, on la resposta també ha estat la repressió. La Plataforma Llibertat Hasél ha fet una crida a organitzar la lluita amb assemblees obertes als barris.

Publicitat

Tampoc oblidem que, qui va detenir Pablo Hasél i qui ha provocat la repressió han estat els Mossos d’Esquadra, i s’han tornat a disparar bales de foam. Una altra noia ha perdut un ull en la protesta. El Govern en funcions d’ERC i JxC s’ha limitat a obrir una investigació interna! Dissolució de la Brimo!!

Llibertat immediata i sense càrrecs detinguts i detingudes a les manifestacions
Llibertat Pablo Hasél
Amnistia per tots els i les represaliades per la justícia monàrquica.