El ball de les eleccions

image_pdfimage_print

Fa tres anys que havíem d’haver desplegat la república catalana votada en referèndum l’1-O. El cop d’estat feixista, promogut pel PP amb l’aprovació total del PSOE i C’s i el silenci còmplice del lerrouxisme dels comuns, ho va impedir, i va dur a l’exili el M.H. President Puigdemont i part del govern, l’altra part, irresponsablement, varen entregar-se als espanyols, esperant innocentment clemència de l’enemic, però encara més irresponsable és l’actitud covarda i col·laboracionista d’ERC i del seu líder Oriol Junqueras, el 21D el poble va votar, hi féu guanyador el president Puigdemont, com era d’esperar.

I a partir d’aquí, el desgavell polític pres per la ràbia i la impotència d’Espanya, i de l’arribisme submís d’ERC, no varen acatar els resultats, varen negar la presidència al president Puigdemont, guanyador inequívoc, tampoc varen acceptar Jordi Sánchez com a substitut, tampoc Jordi Turull, acatant els preceptes predicadors del TSJC, al final, la figura desconeguda del president Torra fou l’escollit i tolerat pel feixisme i l’arribisme espanyol, pensant que podia ser un nom humil, fàcilment influenciable. La varen errar del tot, la fortalesa moral i política del president Torra els va deixar freds, la denúncia de la repressió amb pancarta inclosa al balcó de la Generalitat els va treure de polleguera, la determinació en el combat contra la pandèmia, demostrar l’humanisme del personatge, empetitint els ja de petits i mesquins Salvador Illa i a tot l’estament militar polític i de l’IBEX. L’arribisme d’ERC feia cara de pòquer, havien de treure’s de sobre el personatge, i finalment la fosca i feixista JEC amb l’ajut del TSJC, i el silenci vergonyós d’ERC, varen destituir l’home, per fi la Generalitat de Catalunya era una mena de gestoria mediocre, governada per personatges foscos, sense cap criteri i venuts plenament al feixisme espanyol, és igual PSOE o PP, la nefasta gestió de la pandèmia feta per Pere Aragonès, Alba Vergés i tota la direcció d’ERC, plegada als desitjos d’Espanya, amb un Parlament de fireta presidit pel covard Roger Torrent, ha deixat l’autonomia catalana amb un desgavell.

Les eleccions autonòmiques després de la brutal destitució del president Torra, el Parlament les va posar al proper 14F. La Pandèmia després de la mala gestió sanitària ja esmentada, ha estat el factor que per prudència sanitària, ha fet posposar la data electoral al 30 de Maig. Però diguem-ho clar, la brutal pujada de Laura Borràs i l’independentisme combatiu que clarament guanya les eleccions, ha despertat totes les alarmes. Abans que el desastre no sigui més gran, Españistan ordena als seus esbirros que anul·lin el decret de la Generalitat, i tornin a convocar eleccions al proper 14F, i com per demostrar més qui mana, la resolució definitiva, la diran el 8 de febrer.

Publicitat

Aquest llarg pròleg l’he cregut important perquè ara Pere Aragonès i ERC han sortit indignats per protestar que el TSJC i Espanya els hagi trepitjat l’ull de poll autonòmic. La criatura ara s’indigna perquè no la deixen fer.

Ja ho deia Rosa Parker, com més submís et mostraves, més et reprimien. Les protestes de la Generalitat de Pere Aragonès, no només són de fireta, sinó que la resposta de l’amo feixista PSC/PSOE ha fet destituir el conseller Bernat Soler, amb una ridícula i prevaricadora sentència de quan era batlle d’Agramunt durant l’1-O. Justament ara que és conseller d’exteriors la Conselleria encarregada del bon ritme i gestió de les eleccions. Quan et vens a l’enemic, aquest et destrossa, la pèssima gestió d’ERC donant suport al govern espanyol sense res a canvi, comporta un fracàs estrepitós, els presos polítics més reprimits que mai, llur líder Oriol Junqueras tancat, Rufián no ha aconseguit res més que ensorrar més el catalanisme polític a Madrid, ni més diners ni més autonomia i sí més persecució de la llengua catalana, i un PSOE feixista i manipulador, que ja es veu governant a l’ombra les escorrialles del que un dia fou la Generalitat. El somni de Castella per fi fet realitat, l’extermini de la llengua cultura i nació catalana.

De nosaltres depèn evitar-ho, com a poble.

La resposta només és tornar a l’1-0, despertar de les lamentacions, res hem perdut, podem estar més nafrats, però això també ens ha endurit i ens ha fet recapacitar, la unitat d’acció l’1-O i el 3-O ens porta a la victòria i a guanyar el referèndum per la república catalana independent, Urquinaona ens posa al mapa del món com a poble digne.

No podem deixar passar la nova ocasió de desplegar la república catalana votada l’1-0, aquest 14F, tothom a les urnes, tothom a votar el president Puigdemont, l’únic vot digne on junt amb el Consell per la República podem destrossar el feixisme espanyol fent fora Salvador Illa i Pere Aragonès. Demostrem la nostra força, ara és l’hora del poble, i aquest cop convertirem el 14F en un jorn de lluita, guanyant a les urnes, recuperant els carrers i desplegant la república catalana independent votada l’1-0.

Som-hi, ens hi va la nostra existència com a poble. La llibertat recuperada en honor a tots aquells que ens han deixat, per ells, pel nostre gloriós passat, i per un futur digne per als nostres fills.

3 COMENTARIS

  1. Si, estaría molt be, però hi ha un bon ramat acrític q no hi vol veure més enllà del seu nas. Malauradament crec q ER baixarà però no prou com perque no pugui formar tripartit amb Comuns i PSC, tan de bo m’equivoqui, faré una prometença a la Mare de Deu de l’Empenta.

  2. No se si sabeu, els d ER ja varen fracasar al 36; deixaren d fabricar avions i altres elements per aguantar l’invasio fexista. I aguantaren la vinguda d cadets del exercit espanyol passejant pels carrers d BCN i fent casar noies amb aquests q sivilinament varen fer tombar una part molt important d la societat. I ensems dels q ho veien silenciats per aldarulls i altres fets com manca d queviures i medicaments. Donçs tot estava planejat, inclus els rusos enviaren armament antic d la 1ra guerra del 1914. La municio no coincidia. Potser ho deixo anar sense una cronologia descordinada. Pro ER no va fer res; inclus Companys no va deixar repartir les armes als voluntaris per defensar la ciutat i altres llocs, per les ordres q rebia d Valencia. Madrid era ja en mans feixistes. I despres el perseguiren i el fusellaren per ferlo callar. No se ben be, pro ara es a la preso; I ja no piula; i si ho fa es donant suport al enemic d esta destruin un altre cop Cat. Economicament (fent marxar les empreses) i fent tancar les poques delegacions al exterior. Menys d la meitat q te andalusia. I nosaltres exportant el 30% d les export d l’estat.

  3. Hi ha quelcom de la primavera passada, que va quadrar com la peça del puzle perduda. L’Oriol Junqueres escrivia un article a la premsa i hi desgranava el seu discurs, i en algun moment, potser cal al final, desitjava el millor a no recordo qui que estava afectat pel covid. Però ni un mot per al president Torra, també amb covid, confinat en solitud a la casa dels canonges. Aquell “jo soc molt bona persona” de que va presumint en Junqueras va caure al terra com una careta. Per malament que es duguessin, no va tindre ni l’elegància de desitjar el millor al president de la Generalitat on també hi mana ERC.

    Molt de compte amb en Junqueras, i de fet tota la cúpula actual d’ERC, des de l’Aragonès al Tardà, són més falsos que un duro sevillà. Potser volen la independència de Catalunya, però no és ni de lluny la seva prioritat.

Comments are closed.