image_pdfimage_print

La Unió de Federacions Esportives de Catalunya (UFEC) i les federacions esportives catalanes han llançat aquest matí el vídeo “El millor regal”. Un espot que forma part d’una campanya que s’allargarà fins després del Nadal i que reclama a les administracions la tornada a la competició d’àmbit català a partir del 9 de gener després de molts mesos de restriccions perquè forma part de l’esport; més hores per poder fer entrenaments amb normalitat; i ajuts econòmics directes.

Pel que fa a la competició, la tornada a les lligues i campionats després del període nadalenc és una demanda que no pot esperar més. “No hi ha esport sense entrenaments ni tampoc sense competició. Una cosa va lligada a l’altra”, assegura Gerard Esteva, president de la UFEC. “Vam ser solidaris aturant l’activitat ja a l’octubre, vam ser responsables. Però ara, el sector no pot permetre’s llençar la temporada perquè moltes entitats entraran en fallida”, afegeix Esteva. “A més, la restricció de l’activitat competitiva, només permesa aquella d’àmbit estatal i internacional, representa la mort de l’activitat federativa i un greuge comparatiu irreparable per als nostres esportistes respecte de la resta d’esportistes de l’estat, que sí poden entrenar i competir amb normalitat”, denuncia.

Entrenaments i ajuts

Publicitat

A més, des del passat mes d’octubre, les últimes restriccions imposades per les autoritats han abocat el sector al límit. El toc de queda a les 22 h impossibilita de facto que el 80% de l’esport federat pugui entrenar-se amb normalitat. Per això, clubs i federacions demanen ampliar una hora aquest horari, fins a les 23 h, per a l’esport federat perquè l’activitat es pugui desenvolupar en els horaris i espais habituals i amb el rigor dels protocols d’higiene i seguretat validats per la Secretaria General de l’Esport i Salut.

D’altra banda, els ajuts que ha rebut el sector esportiu sense ànim de lucre han estat del tot insuficients. Federacions i clubs necessiten compensacions directes per pal·liar la malmesa liquiditat a causa de la manca d’ingressos pel desenvolupament de la seva activitat habitual. “Els ajuts del govern només han anat a indemnitzar als gestors d’instal·lacions i s’han oblidat de les entitats organitzadores d’activitats esportives”, destaca el president de la UFEC. De les 1.234 entitats que han optat als ajuts extraordinaris dotats amb 25 milions d’euros, el 55% són empreses (680).

Campanya fins després de Reis

El vídeo està protagonitzat per quatre nens i nenes que practiquen diferents esports federats i es pot veure al Canal de Youtube UFEC TV:https://youtu.be/yrerS4k8KBA. Aquesta és la primera peça d’una campanya que s’estendrà a les xarxes socials en els pròxims dies, i vol insistir en els missatges més emocionals que representa la competició per la canalla, com celebrar una victòria amb els companys o seguir les indicacions de l’entrenador. Per Nadal, una última jugada: que torni la competició.