L’Entorn. El sistema. El Covid-19. El 5G. El futur

image_pdfimage_print

L’Entorn. En Pep Puig i Boix, bon amic, ha desmuntat “el medi ambient”, oxímoron, recuperant el concepte “entorn” com l’espai comú que des d’un inici hem compartit tots els éssers vius i inerts. Els humans desenvolupats, especulant i mal gestionant els recursos naturals, mercantilitzant-ho tot, hem fet malbé l’entorn únic que teníem, desforestant selves, creant monocultius amb fertilitzants químics que esterilitzen la Terra, produint industrialment aliments en hivernacles, amb plantes genèticament clonades, i animals d’engreix hormonats, explotant recursos carbonats que han canviat el clima, contaminat aigües dolces i oceans. El Sistema, ha manipulat genèticament l’ARN (àcid ribonucleic, llibre d’instruccions que permet que la informació sigui entesa per les cèl·lules) i l’ADN (àcid desoxiribonucleic, molècula d’informació genètica) creant clons o transgènics amb noves soques de virus i bacteris mutants, VIH, grips i variants que ens han sembrat o inoculat d’una manera o altra des del temps de la guerra freda amb experiments terminals (llegiu “Secrets and lies”). La Terra, prou sàvia, ens ha ofert plantes remeieres (per aparell respiratori: equinàcies, i tantes altres que podeu trobar al Museu de Trementinaires de Tuixent) de les que extraure’n principis actius naturals a desenvolupar, en lloc de manipular genèticament bacteris-virus i vacunes. Els vells, que poden ensenyar-nos molt -economia de plata- son necessaris per l’Entorn, no son doncs material a eliminar per estalviar-se llurs pensions i reduir-ne la població. Si a les màquines els donaren instruccions d’obsolescència programada, qui ens garanteix que les vacunes Covid-19, o altres, no porten instruccions d’un “èxit” programat? Sembla que als infants no els afecta la pandèmia, no és estrany? Està programat?

La Terra, cada vegada més erma i seca, només pot ser salvada, si l’home llevat de drets, recupera el seu status de ciutadà, soterrant el Sistema actual, enviant-lo Univers enllà. Feina tindrem a recuperar el nostre Entorn, desprès de tant de desori.

El Sistema. Tot el que succeeix no és pas fruit del atzar. Si examinem la situació econòmica post Segona Guerra Mundial, ens adonarem que el Pla Marshall no fou pas una ajuda a Europa a desenvolupar-se, sinó que aprofitant la destrucció física,  econòmica i de valors de la Vella Europa, els guanyadors imposaren “el Sistema”, amb l’enganyifa d’un nou ordre mundial introduïren el liberalisme a ultrança, enviant-nos aquí el seu excedent, endeutant-nos, gestionant ells la inversió a costa de devaluar-nos. De ciutadans titulars de tots els drets, ens passaren a ser administrat pels estats; d’administrats ens devaluaren a consumidors, i desprès, pel Big Data, a producte o mercaderia, classificada amb marcadors inoculats, portadors del “virus” en els nostres ordinadors, o cel·lulars, infectats de tot, vigilant-nos el Gran Germà. El Sistema universal o global, no és de dretes ni d’esquerres, ni democràtic, ni dictatorial, ni blau, ni roig. Simplement és. I prou. Tant ens és Trump com Biden; Xi Jinping com Putin, mentre Europa (millor sense Anglaterra) timbaleja, sense Nord, ni referents. El Sistema permet les accions del Deep State, amb totes les clavegueres que calguin, per mantenir un “ordre” necessari de les tecnopòlis dels Bloomberg, Bildenberg, Davos, fons voltors sobirans, fiscalitzadors de l’ordre, a còpia de retallar i sacrificar els drets dels ciutadans. L’aparent sistema democràtic ens dona lleis protectores de res, vistes les injustes sentències. Permetent apel·lar a estaments internacionals, ONU, Tribunals de Drets Humans… de justícia costosa, lenta, feixuga, i tardana, -processisme- que, quan  resol, ja no resol res. Presó i exili consumats. El Deep State, perdent, ha guanyat. Una esmena de Diana Riba (ERC) per incloure a la legislació europea el dret a l’autodeterminació, és refusada per l’Eurocambra. Els drets no es pidolen, s’exerceixen. Tanta resiliència és claudicació. Fi de la comèdia.

Publicitat
Llibre: El Judici - Lluís Busquets

Covid-19. No siguem ingenus. Aquest virus mutat, l’ha mutat algú, amb alguna intenció. El Sistema ha desxifrat l’ADN, de doble cadena, suma de nucleòtids que es poden manipular mitjançant tècniques que desconec, el cert és que el Covid-19 s’ha estès arreu, afectant en menor mesura als infants. Perquè ara una pandèmia? El Sistema global evolucionava massa lent i a destemps. No els era ja eficient. Calia parar-ho tot, confinar-ho tot, per amb un reset, precipitar un nou cicle que portés el Sistema a un altre paradigma. El desencadenant ha estat la Covid-19. El món s’ha parat, a molt baix cost pel Sistema. Tot trontolla, l’economia, el benestar, les llibertats… És un altre tipus de guerra que no fa malbé res. Cauen emperò les pimes i sector cultural, amb un índex d’atur mai vist, que el Sistema no afogarà, sinó que mantindrà latent, fins que els convingui, amb l’almoina d’una Renda Universal mínima per a tothom, un “gota a gota” de subsistència, que ens subministraran, segurament, amb vacunes genèticament programades, a satisfacció i gaudi de farmacèutiques que sembla que competeixen, però no, només és complementen, oferint-nos un miratge. La Covid-19, és només un detonant, el pas previ al Nou Paradigma que el Sistema ens imposa.

El 5G. Cliqueu “Xina 5G”. Xina ja compta amb una ciutat nova que funciona amb tècniques del 5G, on s’explora el 6G, amb científics i poble avesats a callar i creure. També es treballa en el 6G, en altres ignorats indrets del Sistema. La tecnologia que ens venen, és ja obsoleta, avantsala del proper salt del que no en sabem res. Ens ho amaguen. Si les tecnologies del 5G s’adrecen a la interacció entre màquines, les del 6G, s’adrecen, penso, a la interacció màquina-humà-màquina, manipulant-nos, seguint instruccions del Sistema de sempre. D’aquí l’interès de la pandèmia i de les vacunes.

El futur dels ciutadans. Objectivament, estem fotuts. El futur és veu molt negre.  Hem fet malbé l’Entorn, els estats endeutats no poden tornar el deute, ni pagar-ne els interessos, les famílies tampoc. Sous precaris, feina temporal o en atur crònic fan dependre moltes famílies de la minsa pensió dels avis. Les glaceres es descongelen pel consum d’energies carbonades. Concentració humana en grans ciutat. El món rural perd els jardiners de la natura, els pagesos, abandonant-se el conreu de camps, per no ser rendible treballar-los, ni recollir-ne els fruits. Les avellanes, les ametlles, les olives, els trumfos, els raïms que el pagès cuida i recull, es paguen a cap preu, quan en el mercat ho paguem fins a un 500% més car. L’aigua de rius que la Mare Terra ens regala de franc, està o bé embotellada i cara o contaminada, havent de fer grans inversions en dessaladores. El jovent és el més ben preparat que mai cap generació ha tingut. Els hi hem pogut donar tot, menys futur, perquè el seu futur l’ha planificat el Sistema. Els ciutadans hem estat devaluats a codi numèric. Tot gira entorn a l’IBEX global, calculant-se el PIB nacional o regional, i l’IPC, per saber si el cost de la vida puja o baixa, quan l’únic índex a avaluar, si volem tornar a ser ciutadans de ple dret és l’Índex de Benestar Social (IBS).

El poble lliure no té altra sortida que fer la revolució. Primer la revolució individual. Som nosaltres els que hem de canviar i canviar-nos. Hem de prendre consciència que no som ni números, ni dades penjades en cap núvol, som persones, que vivim en l’únic Entorn que tenim, convençuts que el Sistema, -unió d’interessos oligàrquics que es valen dels actuals estats estructurats-, ha fet fallida. Els dirigents actuals, majorment polítics o dictadors professionals, ens han portat on som, ells ens han retallat i ens han pres els nostres drets, pertocant a aquesta generació trencar els ous, i truita nova. La gestió global del nostre Entorn no la podem deixar en mans del Sistema, que es gestiona en sucursals o Estats. Hem de tornar a la cèl·lula inicial, la persona, la família, la comunitat propera, responsable de cuidar el seu Entorn. En el nostre cas, l’Entorn és Catalunya, la interior primer, cal retornar la vida als pobles i viles, repoblant-los, dotant-los de totes les innovacions tecnològiques, socialitzant el coneixement, aprofitant-nos-en per aplicar-lo intel·ligentment a l’Entorn, enjardinant els nostres camps amb llavors antigues que es guarden en bancs, i en moltes cases de pagès, millorant a l’hora els boscos, preservant selves, muntanyes i rius, aire i sol, que en regala energia neta, renovable fins l’infinit. Si volem ben cuidar la natura, hem de invertir solidàriament en el Tercer Món, evitant migracions, mimant cultures i llengües, protegint-les i fent-les-hi rentables les seves explotacions.

Per aconseguir això, no podem dependre de macroestats, amb interessos d’estat. Hem de retornar la sobirania a cada comunitat diferencial, a les minories nacionals, a les regions culturals, agrupant-les, si fa el cas, en comunitats de regions, en el nostre cas, Euroregions autogestionades, afavorint comunitats productives de base cooperativista, d’economia circular on s’aprofiti i reaprofiti tot, dins d’una nova Europa farcida de valors, l’Europa de les persones, l’Europa de Nacions. Amb una Catalunya lliure i independent.