Carta de resposta a Joan Olivé

image_pdfimage_print

Benvolgut Joan. Llegeixo el teu tercer article on tornes a fer una fotografia prou acurada del panorama financer català i el fosc futur que ens espera si no reaccionem. Amb tot, però, no em puc estar de respondre’t.

Les qüestions que planteges contrasten fortament amb algunes afirmacions que, de forma gratuïta, estàs fent sobre les accions dels teus excompanys de la cooperativa catalana de serveis financers CCSF-SCCL.

Podem estar d’acord en el fons, però no en la forma en què expresses el teu malestar amb els teus antics companys de la cooperativa, que molt a desgrat teu, segueix endavant una vegada arreglada tota la trencadissa que vares deixar rere teu quan vas ser destituït juntament amb la resta del Consell Rector que tu presidies i en el qual jo també m’hi trobava.

Publicitat
Llibre: El Judici - Lluís Busquets

És per això que reclamo el meu dret a rèplica, motiu pel qual faig arribar aquestes línies al diari digital en el qual has publicitat el teu nou projecte quan ja n’hi ha un que està en marxa i hi estaves involucrat.

No vares acceptar veus crítiques sobre la teva gestió. Ho podríem resumir en què encapçalaves un projecte limitat en la seva definició i acompanyat per una mala gestió de la massa social i de la gestió econòmica.

La Cooperativa Catalana de Serveis Financers no és la mateixa cooperativa que vas deixar immersa en el caos i a punt de ser tancada. Ara ja està reorganitzada amb un Consell Rector compost per un president i dotze membres de diferents orígens, formacions i cultures. Tots treballant de forma conjunta i amb el mateix objectiu de bastir la cooperativa catalana de serveis financers com abans millor i posar-la a treballar pel territori català que és pel que ha estat creada.

Aprovat ja el Pla Director de la cooperativa (cosa que amb tu va ser impossible) i amb una sòlida base ideològica, la CCSF també treballarà les finances ètiques i també cercarà el benestar de totes les classes socials, baixes mitges o altes. Tots som poble català i tots tenim un paper a jugar en aquest tauler.

Tenim molta feina, massa per haver de gastar temps en controvèrsies per justificar un projecte que està sortint de l’esforç de tots i del qual voluntàriament et vares apartar. El que tenim entre mans és un projecte cooperatiu, que ja desperta l’interès de molta gent, en el qual la capacitat de decisió serà col·lectiva i no individual, com sembla que havia de ser amb tu. Que jo sàpiga, a diferència del que afirmes no conec cap company que estigui a sou de l’IBEX-35 i que tingui l’objectiu de treure’t de les mans un projecte que ja portava tres (tres!) anys de gestació sense haver-se pogut veure concretat en cap estratègia pensada al mitjà o llarg termini.

Personalment, abans d’anar a viure a la preciosa ciutat de Girona, jo vivia a l’humil barri del Guinardó, del qual en guardo un record nostàlgic. Res a veure amb la gent de “l’upper Diagonal” que no pares de denunciar, com si viure en aquells barris fos un delicte. Finalment, t’agradi o no, el futur de les finances passarà per les Fintech, aquestes “empreses tecnològiques” que menysprees en el teu darrer article. Sàpigues que el nou teixit financer català que entre tots hem de bastir —tu i jo també—, haurà de passar necessàriament per suports tecnològics. És el futur i és el que necessita el territori.

Estimat Joan, ja m’acomiado i et desitjo molts d’èxits en el teu nou viatge, però nosaltres acabarem allò que vàrem començar amb forces renovades i amb esperança d’un millor futur per a tots.

Oriol Duch
Soci núm. 13 de la Cooperativa Catalana de Serveis Financers.

1 COMENTARI

Comments are closed.