Els partits catalans engeguen les primàries internes per a les eleccions de febrer

Els partits polítics catalans engeguen els processos interns de primàries per escollir els candidats a les eleccions al Parlament del mes de febrer.

Primàries Catalunya ha obert el procés de recepció de candidatures per formar part de la llista electoral al Parlament de Catalunya. El termini per rebre candidatures acaba el 25 de novembre. És un procés obert i anima a tots els catalans que aquell primer d’octubre varen fer possible votar i guanyar. Segons l’entitat, la veritable revolució és que el poder del poble, que lluita i guanya la independència, entri al Parlament de Catalunya i desbordi l’autonomisme que ens governa. Inclou un  vídeo explicatiu:

Vídeo: https://www.youtube.com/watch?v=d8FUB3cPgl4

Demòcrates també ha donat el tret de sortida a les primàries obertes a tothom per confeccionar les llistes de la via unilateral per al Parlament.

La formació demòcrata ha obert el cens de votants i de candidats per a les primàries obertes a tothom i poder confeccionar, d’aquesta manera, les llistes de la formació demòcrata per a les eleccions al Parlament del 14 de febrer.

Fins al dia 11 de novembre qualsevol ciutadà que compleixi els requisits per ser elegible i comparteixi els planejaments polítics de la via unilateral cap a la independència i la lleialtat al mandat de l’1-O pot optar a ser candidat.

La campanya electoral de les primàries obertes a tothom serà del 16 al 19 de novembre i la votació tindrà lloc de manera telemàtica el 20, 21 i 22 de novembre.

Pel que fa a JUNTS, segons ha pogut saber l’Unilateral, ja ha aprovat la ponència organitzativa que estableix les primàries com l’eina per escollir els candidats amb llistes obertes i admetent independents, a banda dels afiliats a Junts. Es preveu que el reglament el validarà la militància el cap de setmana dels dies 7 i 8 de novembre. Les previsions amb què treballa el partit són que abans de Nadal s’hauran aprovat les candidatures.

Darrerament ha transcendit que Laura Borràs, la portaveu de JxCat al Congrés, s’ha postulat obertament per ser la candidata. També sonen com a candidats els consellers Damià Calvet, Jordi Puigneró i Ramon Tremosa.

El PDeCAT va obrir del procés d’eleccions primàries del partit per a l’elecció de la persona candidata a la Presidència de la Generalitat de Catalunya d’acord amb les bases aprovades pel seu Consell Nacional.

El termini de presentació de candidatures, que havien d’anar acompanyades dels mil avals necessaris, començava el 14 d’octubre i va acabar el 21 d’octubre a les 20.00 hores. L’única candidatura presentada va ser la de Maria Àngels Chacón i Feixas. Aquesta candidatura ha rebut el suport de 1.232 avals.

Força Catalunya organitza un procediment d’elecció i ordenament de candidats i candidates per a la confecció de les llistes de la candidatura a través d’unes primàries obertes a tota la ciutadania.

Segons Força Catalunya, el compromís per ser candidat a les institucions no deriva de cap dret que tot ciutadà pugui tenir, que hi és, sinó del sentit de responsabilitat de dur Catalunya a la independència. Catalunya necessita individus que identifiquin les possibilitats que té el país, que hi són, i dels costos que comporta posar-se al davant per assolir-los. Presenta la teva candidatura.

En el següent enllaç al Reglament de les Primàries s’hi troben explicitades les diferents fases del procediment. Les candidatures estaran obertes fins quinze dies abans de la celebració de les primàries, prevista pel 15 al 17 de gener del 2021.

Solidaritat Catalana per la Independència, per la seva banda, també ha iniciat un procés de primàries per escollir els seus candidats a les eleccions del 14 de febrer. l’Executiva Nacional del partit considera imprescindible que la ciutadania pugui votar una opció independentista clarament rupturista i no disposada a col·laborar amb l’autonomisme i és per això que aposta per un procés de primàries obert a la ciutadania.

Des de SI es mostren convençuts que la seva llista serà capaç d’unir esforços amb altres forces amb el mateix objectiu. Volen aglutinar l’exili que encara es manté lleial a l’1 d’octubre i la dissidència interior que no està d’acord amb com s’ha gestionat el Govern de la Generalitat des de la Declaració d’Independència.

Pel que fa a ERC i la CUP, i consultats per la redacció de l’Unilateral, no es disposa d’informació sobre si el procés intern inclou primàries i quin reglament tindria.