Gran èxit de la CatalanWeek: 26 esdeveniments i més de 6.000 espectadors

Impulsada per les assemblees exteriors de l’ANC, la #CatalanWeek va constar de 26 esdeveniments, presencials i en línia, durant 14 dies per celebrar la Diada a l’estranger amb un gran nombre d’espectadors.
Com ja és tradició, les assemblees exteriors de l’Assemblea Nacional Catalana han organitzat diversos actes al voltant de la Diada Nacional de Catalunya, en territoris com Mèxic, Bèlgica, Madrid, Anglaterra, el País Basc, Luxemburg, Estats Units, Portugal i Alemanya, entre altres. S’han organitzat 26 esdeveniments en cinc idiomes, repartits en les dues setmanes del 29 d’agost al 13 de setembre.
El context sanitari i polític actual ha impulsat les assemblees exteriors a adaptar la mobilització per desenvolupar una presència més forta en línia —la meitat dels actes van tenir lloc digitalment— amb un gran èxit: els esdeveniments en línia han tingut una audiència de més de 6.000 espectadors.
Organitzada per primera vegada el 2016, la #CatalanWeek se centra a fomentar la causa independentista catalana a l’estranger i, en la situació actual que afronta el país, també a denunciar la repressió política d’Espanya contra el poble de Catalunya. D’acord amb l’èxit d’aquesta edició, està previst que es repeteixi l’any vinent.
A banda de les trobades i les manifestacions amb motiu de la Diada, hi va haver diversos actes destacats i intervencions especials de personalitats acadèmiques, de la societat civil i política en els actes:
El 3 de setembre, la presidenta de l’Assemblea, Elisenda Paluzie, va participar en una conferència celebrada per l’Assemblea d’Euskal Herria a Bilbao, on es va reunir amb representants del moviment independentista basc, inclosos EH Bildu i Gure Esku, entre d’altres.
L’Assemblea Madrid va celebrar dos actes, un el 30 d’agost, centrat en els deu mesos de presó de l’activista espanyol Daniel Gallardo, amb una representació considerable de grups de la societat civil espanyola que simpatitzen amb la causa independentista catalana; i el dia 5, també van mantenir un debat amb Albert Pont, president del Cercle Català de Negocis, i David Fernàndez, vicepresident de l’Assemblea.
El mateix dia, l’Assemblea de Brussel·les va celebrar la inauguració de l’exposició fotogràfica “Presos polítics a l’Espanya contemporània” de Santiago Sierra —que romandrà oberta fins a finals de setembre— i s’hi va incloure una entrevista amb el raper mallorquí a l’exili Josep Valtonyc. L’endemà, la sucursal de Mèxic va celebrar una taula rodona digital centrada en la solidaritat entre els moviments independentistes de Catalunya i el país llatinoamericà, amb els destacats professors mexicans José María Murià i Montserrat Galí Boadella, entre d’altres.
El 8 de setembre, l’Assemblea de Frankfurt va organitzar un debat digital amb el periodista i director de Vilaweb, Vicent Partal. L’endemà, el 9 de setembre, l’Assemblea d’Anglaterra va mantenir una conferència en directe amb els diputats dels partits independentistes catalans; i la de Portugal va celebrar un debat a Lisboa sobre la història de la Diada, amb la presència de l’historiador i periodista portuguès, Fernando Rosas.
La #CatalanWeek va concloure el 13 de setembre, amb un debat virtual amb representació de set assemblees exteriors, en què es va debatre sobre la seva tasca, així com sobre l’actualitat i els reptes de futur per als independentistes catalans.
Les assemblees exteriors treballen des de la base amb organitzacions locals, ONG i representants polítics per informar sobre la situació política a Catalunya, i animen a qualsevol persona interessada a contribuir i treballar al costat de la causa independentista catalana a l’estranger a posar-s’hi en contacte i conèixer-les de més a prop o participar en aquests o altres esdeveniments.
Si us heu perdut algun dels esdeveniments, els podreu trobar al canal de YouTube d’Assemblea Internacional.