El fals constitucionalisme

image_pdfimage_print

S‘ha fet servir la idea de neutralitat per despenjar els llaços grocs que són un símbol de protesta ciutadana per l’existència de presos polítics, amb una condemna per secessió que sense cap mena de dubte és contrària al Dret Internacional sobre els drets dels pobles a l’autodeterminació.

La idea del constitucionalisme que hem vist en els polítics espanyols ha estat la d’obstruir el desenvolupament de les llibertats democràtiques i la construcció de la nova democràcia espanyola.

Falsos constitucionalistes s’han embolcallat amb la Constitució de 1978 per anar contra el dret dels catalans a l’autodeterminació. Han fet de Catalunya la paraula maleïda que convé esborrar de la geografia política.

Publicitat

Els falsos constitucionalistes s’han servit del conflicte català per enfrontar l’electorat i dividir la societat amb la finalitat de fracturar la capacitat i la potència catalanes en nom de l’hegemonia espanyola.

Socialistes i conservadors s’han pronunciat contra el referèndum català. Van donar suport al 155 i al PP, en paraules de Pablo Casado, voldrien que el 155 fos d’aplicació permanent a Catalunya, més els que volen il·legalitzar els partits independentistes.

Ara es veurà si l’Estat espanyol segueix muntat sobre el dret de conquesta i la pretensió de domini hegemònic i si s’atreveixen a dir que Catalunya no ha estat mai una unitat històrica i ha perdut el dret a la continuïtat històrica que reclama.

L’Estat espanyol ha de triar entre seguir en la seva política negativa o obrir un diàleg de reconstrucció política i reconeixement de drets. Seria un greu error pretendre, com volen PP i C’s que a Catalunya s’imposi la cultura i la forma de vida castellana i els catalans renunciïn a ser catalans. Això saben avui a Madrid que és impossible. La voluntat catalana és vèncer tots els obstacles que posi l’Estat espanyol.