image_pdfimage_print

Aquest dissabte 1r d’agost engega la setena edició de la universitat estiuenca de l’Institut Nova Història, la sisena a Montblanc. I ho fa, tot i la retirada de l’Ajuntament d’aquesta vila en les tasques d’organització i suport econòmic, amb més suports d’entitats i empreses que mai.

Ja fa temps que l’Institut pateix una campanya de desprestigi i difamació perpetrada per certs professors d’Història Moderna del món universitari català, que ha comptat amb el suport incondicional de la revista Sàpiens i d’una bona colla de mitjans informatius, públics i privats. L’entitat destaca però que una part important de la societat catalana, lliurepensadora i lúcida, que veu el passat català des d’una perspectiva ben diversa de la del relat inquisitorial, no ha volgut caure en aquest joc de persecució intel·lectual i els ha donat un suport valuosíssim.

Així, partits com Reagrupament, Solidaritat o Directe 68 han mantingut el suport. Com també ho han fet entitats de relleu com Llengua Nacional, Cercle Català de Negocis, l’Organització per l’Alliberament de Catalunya, el Centre d’Estudis Joan Bardina, Pel Dret a la Història de Catalunya, Catalunya Acció, la Fundació Reeixida, l’Associació de Practicants de la Psicoestètica, Fusic, Fundació Catalunya Estat, La Gota Catalana, Indrets del Record, la Fundació Randa-Lluís M. Xirinacs, les publicacions Nova Conca i El Vallenc i d’altres de més locals com Rius de Llibertat, l’Ateneu Independentista d’Arenys de Munt i l’Associació de Veïns Cappont de Lleida.

Publicitat

Conformement, a les empreses Ser/Per, Intergrid, Iddix i al restaurant l’Orwell, s’hi han afegit Pilar Montoliu Produccions, Beyond Barcelona, CCT Producció, l’Escola de Ioga de Reus, l’Aula de Música Tradicional de Salt, la revista digital Respostes i les editorials Librooks i Llibres de l’Índex. I a més a més, han ampliat els suports al País Valencià, on l’han rebut del Casal Jaume I d’Elx, de la Franja de Ponent, que els dóna el Casal Jaume I de Fraga, de Lleida, amb el de l’Ateneu Popular de Ponent de Lleida, i de la Catalunya Nord, on Enraonem i el Centre Cultural Català del Vallespir s’han sumat a fer-els-hi costat. I als partits polítics esmentats, de caràcter nacional, s’hi ha afegit amb un caràcter estrictament municipal Primàries Canet de Mar.

Per primer cop també els donen suport el gran moviment coral Poble que Canta, l’ADAC de Girona, el Santuari Ecològic de Gallifa, el bloc La Història Usurpada, el Centre d’Estudis Mitològics de Catalunya i l’agrupació automobilística Fafnirius Team.

Consideren doncs que el suport per l’Institut Nova Història no para de créixer i l’interès per la seva actitud de recerca i investigació per recuperar el nostre passat nacional esborrat, cada vegada es fa més visible arreu de la Nació.

Fins i tot, enguany, En Miquel-Àngel Soriano-Montagut, president de l’Ateneu Popular de Ponent de Lleida, ha fet públic el manifest «En defensa de la llibertat acadèmica, de recerca i difusió i debat històric», on estimula tothom a participar en aquesta darrera edició de la nostra universitat, convençut com està que les versions heterodoxes són imprescindibles per avançar en el coneixement de la nostra història.

L’INH es fa seva la proclama de la Dolors Marín, impulsora i codirectora de la primera Universitat Nova Història, esdevinguda a Crespià de l’1 al 4 d’agost del 2013, «guanyant consciència guanyarem l’hegemonia. La personalitat de la nació catalana és rica i forta. Ha resistit la pressió de les forces adverses de l’estat opressor. La batalla es lliura en els nostres cors i esperits. Estem guanyant consciència que el relat històric és una part rellevant de la propaganda. I observem que no hi ha voluntat de clarificar i resoldre el conflicte científic sobre el relat històric que ara per ara legitima les elits d’un estat en plena crisi de règim i legitimitat, que lluita per seguir mantenint el sistema i no perdre’n l’hegemonia. La història és la història. Són les estructures del poder les que agafen i fan i desfan el relat i el converteixen en propaganda: una construcció deliberada d’ignorància, fent que els seus comissaris rebin honors i els qui en són dissidents siguin insultats i represos per iniquitat».

1 COMENTARI

  1. Si us plau, deixeu de fer publicitat de tots aquests farsants que són la riota de tots els historiadors d’arreu del món. No s’hi val tot per a fer diners manipulant la història i vendre conferències sobre presumptes catalans ignorats per una suposada manipulació espanyola que no és possible si no es reescriu desenes de milers de documents de l’estat i de tot europa, cosa que és impossible de fer. És una vergonya que se’n faci ressò la mateixa redacció de l’Unilateral. Esperava una mica de seriositat.

Comments are closed.