Donar positiu en un test PCR no vol dir estar malalt de Covid-19
Les persones que donen positiu a la prova PCR no són malalts de covid-19. Així de taxativa és la doctora Natalia Prego Cancelo, especialista en medicina comunitària, en un vídeo que ha penjat a YouTube el dilluns 13 de juliol de 2020, en plena problemàtica pels avisos de rebrots a Lleida.
La prova PCR (reacció en cadena de la polimerasa) dona molts falsos positius, ja que aquesta prova amplifica una part de tot el genoma del virus, però el Sars Cov-2 (nom del virus que pot provocar la malaltia Covid-19) comparteix el 82% del material genètic amb altres coronavirus. Això significa que el PCR és una prova inespecífica (la família dels coronavirus, anomenada coronaviridae, inclou les subfamílies Alphacoronavirus, Betacoronavirus, Deltacoronavirus, Gammacoronavirus).
D’aquesta prova, el PCR (o RT-PCR), en parla l’OMS en un document anomenat «Transmission of SARS-CoV-2: implications for infection prevention precautions» (implicacions per a les precaucions en la prevenció d’infeccions), del 9 de juliol d’enguany. En aquest document detalla que la PCR no és necessàriament indicativa d’un virus competent (viable) de replicació i infecció que es pugui transmetre i capaç de causar infecció. Diu també que la PCR detecta ARN, no virus infecciós.
Si al principi de la pandèmia, segueix dient la doctora en el vídeo, es va fer servir la PCR per detectar precoçment els casos i així no confinar a tota la població, en aquests moments està donant molts falsos positius, és a dir, està detectant persones que aparentment tenen el virus però pot ser que no el tinguin, que aparentment estan malalts però en realitat no ho estan. Això és degut al fet que el test PCR dona positiu a tot tipus de coronavirus i a altres famílies de virus.
En altres paraules, els casos confirmats que dona diàriament el Ministerio de Sanidad de Covid-19, no són casos confirmats de la malaltia, sinó que sols han donat positiu al test PCR, una prova que No és diagnòstica, i no s’ha de fer servir per diagnosticar la Covid-19.
Aquest fet també el va aclarir el seu creador i premi Nobel el 1993 (precisament per haver descobert aquesta prova), Kary Mullis.
En resum, aquesta prova no serveix per donar una informació detallada i provoca una alarma social, i la decisió de prendre mesures sanitàries per part del govern que no està justificada.
Per aquest motiu el ministre alemany de salut, Jens Spahn, fa unes setmanes va aturar i suspendre les proves massives de PCR «perquè donen més falsos positius que realment positius».
A Alemanya també han començat a suspendre l’ús de mascaretes.
Per tant, cal revisar la situació a Espanya perquè està creant molts problemes socials, econòmics i sanitaris.
En un estudi fet per l’OMS a Alemanya, el 24 de gener d’enguany, amb femta de rat-penats, es va demostrar que el PCR detecta pràcticament tots els virus del coronavirus asiàtic, per tant no serveix per detectar diagnòsticament el Sars Cov-2.
Un altre estudi fet per 12 científics, en aquest cas de la Universitat de Manitoba, al Canadà —avalat per l’agència de salut pública del Canadà, i publicat a l’Oxford Academy i a la biblioteca pública mèdica americana (PubMed)—, conclou que el diagnòstic de la Covid-19 fins ara depenia del PCR però «els resultats poden ser persistentment positius sense que això indiqui infecció».
Per tant el PCR NO POT diagnosticar la malaltia Covid-19, això vol dir que NO es poden etiquetar com a malalts a les persones que donen positiu a la prova.
Cal remarcar que aquest estudi ha estat revisat, el que s’anomena en l’argot científic com «revisió d’experts» (revisión por pares).
Per tant, en cap cas es poden considerar rebrots de l’epidèmia quan de fet ja no existeix clínicament segons dades de l’Instituto de Salud Carlos III de Madrid. No té cap rigor científic, segueix explicant la doctora, considerar-los rebrots de l’epidèmia.
Per acabar, la doctora Prego fa una crida als polítics i al Ministerio de Sanidad perquè revisi aquesta situació i les mesures sanitàries que en cap cas l’OMS avala, ni empara ni té cap evidència científica.