image_pdfimage_print

Fibracat TV ha nascut, aquest 1 de juny, amb un manifest inèdit com a compromís per contribuir a l’avenç d’una societat igualitària, conscient que, com a mitjà de comunicació representa una gran responsabilitat social. El nou canal recull la demanda social de fer visible les desigualtats i apostar per un canvi de paradigma.

El canal de televisió serà l’altaveu dels valors de Fibracat com a empresa compromesa amb la societat i amb les persones. La presidenta de Fibracat TV, Meritxell Bautista afirma que “Fibracat TV és una via per materialitzar la nostra manera de fer i el nostre propòsit corporatiu de compromís amb les persones, portant a terme accions que impactin positivament en el foment i en la consolidació d’una societat igualitària i inclusiva”. L’edició del manifest és la garantia que “posem en pràctica els nostres valors”, afegeix Meritxell Bautista.

L’operador català de telecomunicacions traslladarà al nou canal de televisió els objectius corporatius: l’empoderament femení i la tecnologia. Actualment, Fibracat arriba a gairebé tots els ciutadans de Catalunya amb connexió mòbil i internet competint amb els principals operadors espanyols. “Ara també volem transmetre quins són els nostres valors principals. Volem traspassar el nostre codi ètic com a empresa a la televisió”, assenyala Meritxell Bautista.

Publicitat

Fibracat TV posa el focus en la igualtat i la diversitat, com a factor essencial de la societat, que traduït a l’àmbit televisiu es tradueix en una programació que utilitzarà correctament el llenguatge de gènere, de manera inclusiva i en uns continguts que mostraran aquest compromís. Aquesta coherència també estarà present en totes les persones, col·laboradores i col·laboradors de programes, espònsors, anunciants i proveïdors. Per aconseguir-ho, Fibracat TV compta amb Mireia del Pozo, assessora i editora en gènere.

Una televisió de dones i tecnologia

Fibracat TV posa en valor dos aspectes que marcaran el nostre futur immediat com a societat: l’empoderament femení i la revolució tecnològica, amb continguts revolucionaris i formats menys lineals, que tenen més a veure amb internet que a la televisió convencional. Uns ingredients que permetran arribar a un públic adult-jove exigent, tecnològic i compromès. Meritxell Bautista assegura que “traspassarem el món de les imatges d’internet a la TDT”.

Els continguts i els formats seran inèdits, tant a Catalunya com a la resta d’Espanya; hi haurà cares conegudes i també figures emergents del sector tecnològic. “Serem impactants. Volem fer una televisió que trenqui amb la televisió convencional. La nostra manera de fer televisió no existia fins ara a Catalunya”, afirma Meritxell Bautista.

Fibracat TV serà simultània en streaming, a la carta a www.fibracat.tv i a la plataforma Fibracat Plus, i oberta a la interactivitat a través de les mateixes xarxes socials del mitjà.

Des del dilluns, 1 de juny, Fibracat TV arriba a més del 92% de la població de Catalunya, en emissió en proves, i no serà fins a partir del dia 15 de juny que s’inicia la programació. Per veure-la, no serà necessari resintonitzar el televisor, ja que ocupa el lloc on emetia RAC 105 TV.

1 COMENTARI

  1. En comptes de l’abús compulsiu que se’n fa del castellanisme ‘apostar per’, en català podem dir: ‘comprometre’s per’, ‘jugar fort per’, ‘advocar per’, ‘optar per’, ‘decidir-se per’, ‘prendre partit per’, ‘inclinar-se per’, ‘decantar-se per’, ‘pronunciar-se a favor de’, ‘defensar’, ‘ser partidari de’, ‘promoure’, ‘anar/estar a favor de’, ‘impulsar’, etc.

Comments are closed.