Unió turística/cultural transfronterera

image_pdfimage_print

El turisme en la nova normalitat del postcovid-19 haurà de fer un gir de 180 graus, però cal començar pas a pas; en aquest sentit considero que està molt bé, el que han fet els quatre municipis de la Badia de Roses (L’Escala, Sant Pere Pescador, Castelló d’Empúries i Roses) d’acordar mesures compartides i un pla de comunicació conjunt.

En línia amb aquest bon exemple, el territori de La Mar d’Amunt (Portbou, Colera, Llançà i El Port de la Selva) s’hauria d’unir per tal de portar a terme campanyes de promoció turística conjuntes; en una segona etapa també s’haurien d’incloure els municipis nord-catalans de Cervera de la Marenda i Banyuls. Cal començar a tenir molt present que el turisme en el nou paradigma postcovid-19 —el futur que ja és aquí— haurà de ser molt més sostenible, participatiu i digital. El cas d’aquesta possible i desitjable unió turística i cultural transfronterera —La Mar d’Amunt/Costa Vermella— a banda de la promoció turística comuna, en qüestions cabdals com el medi ambient, la mobilitat sostenible amb intermodalitat, o l’aprenentatge de llengües estrangeres, fonamentals per un turisme intel·ligent de qualitat, aquests sis municipis també haurien d’anar junts.

COMPARTIR
Article anteriorDesconfinem-nos d’Espanya!
Article següentAznar i la “Revolució rojigualda”
Portbou. Autodidacte. Començo a escriure cartes a diferents mitjans el 1983. També he fet participacions en programes de ràdio a Portbou des dels anys 80. Des del 1996 formo part del consell de redacció de la revista local de Portbou El Full. He col.laborat a diverses revistes locals de l'Alt Empordà i als setmanals Empordà i Hora Nova de Figueres i des del 2000 publico quinzenalment al Punt Avui.