image_pdfimage_print

La Comissió 80 anys del FNC, fou creada a principi d’aquest any amb l’objectiu de commemorar la creació a París de “l’organització” que dos anys després s’anomenà Front Nacional de Catalunya (FNC). Dilluns ha fet 80 anys que un mes abans de l’ocupació de París per la Wehrmacht, un grup d’independentistes catalans, decidiren que tot i l’adversitat de la situació militar només la lluita podria portar­-los a la victòria.

Per aquest motiu, en record i a la memòria de tots ells, aquest dilluns a París es tenia prevista una acció davant del número 39 de la rue Marois de París, on succeïren els fets. Aquesta actuació s’havia pensat fer junt amb tot un seguit d’actes per donar a conèixer aquell grup de patriotes que s’organitzaren per l’alliberament de Catalunya, i que col·laboraren amb la resistència europea en la lluita contra el nazifeixisme durant la Segona Guerra Mundial, i posteriorment amb la seva activitat política de primera línia, en la defensa del poble català durant 50 anys, fins a la seva integració a ERC el 1990.

La situació de confinament i immobilitat, ha impossibilitat de fer cap acte públic de reconeixement a aquell grup de catalans que poc abans de l’ocupació de París per part del nazisme va pensar que valia la pena de seguir lluitant.

Publicitat

La Comissió ha activat la web https://www.fnc.cat/ amb informació sobre els personatges i els fets històrics del moment.