image_pdfimage_print

D’acord amb les recomanacions de la Generalitat de Catalunya davant la situació generada per l’afectació del coronavirus SARS-CoV-2, tot un seguit d’activitats organitzades per la Institució de les Lletres Catalanes (ILC) han quedat ajornades. Entre aquestes activitats hi havia l’acte central del Dia Mundial de la Poesia 2020 (DMP 2020), que havia de celebrar-se aquest dissabte 21 de març, coincidint amb la data proclamada per la Conferència General de la UNESCO com a Dia Mundial de la Poesia, a la Central Catalana d’Electricitat-Espai Endesa de Barcelona i en el qual estava prevista la participació dels poetes Maria Cabrera, Salvador Oliva, Marc Rovira, Oriol Sauleda, Maria Sevilla i Ester Xargay; del comissari de l’Any Josep Carner, Jaume Coll; de Beatriz Ruiz Pérez, en representació de la Fundació Catalana Síndrome de Down; de Flori-Carmen Mihalcea, aprenenta del Voluntariat per la llengua i alumna de català d’origen romanès del Consorci per a la Normalització Lingüística; de Gemma Vilanova, traductora i professora d’idiomes; de la Xarxa universitària d’estudis catalans a l’exterior de l’Institut Ramon Llull; del músic The Bird Yellow i l’artista Anna Hierro; de l’Escola Municipal d’Art i Disseny de Terrassa; del periodista David Guzman, i de Brígida Quesada, intèrpret de llengua de signes.

Davant aquesta situació, la ILC ha decidit incrementar les accions digitals que des de feia ja setmanes dedicava a la dinamització del DMP 2020 per tal d’assegurar-ne la màxima difusió possible. Aquesta campanya de reforç a través de les xarxes socials permetrà donar visibilitat a la feina que s’havia fet per part de totes les entitats i persones implicades en la preparació de l’acte i, alhora, servirà com una crida a tota la gent que vulgui sumar-se a la celebració.

Així, doncs, entre la tarda del divendres 20 de març i la nit del dissabte 21, des dels seus perfils corporatius de Twitter (@lletres) i Facebook (@Lletres) la ILC anirà compartint informació relacionada amb aquesta nova edició del DMP, amb Josep Carner com a poeta escollit, mantenint l’etiqueta fins ara utilitzada per referir-s’hi: #DMP20, amb la qual es podrà fer un seguiment de totes les mencions i actuacions dedicades a la diada. Tot plegat permetrà reflectir el caràcter cada vegada més inclusiu i participatiu del Dia Mundial de la Poesia i el seu abast cada cop major.

Publicitat