Roda de premsa de PIMEC en relació als efectes del Covid-19 | PIMEC
Roda de premsa de PIMEC en relació als efectes del Covid-19 | PIMEC
image_pdfimage_print

Davant la situació d’excepcionalitat que estem vivint, PIMEC ha emès un comunicat en el que expressa el seu suport als governs català i espanyol, a la resta d’administracions i als serveis de seguretat i de salut que estan treballant per lluitar contra el Covid-19. La patronal entén que en aquests moments és important anar tots a una per posar fi a aquesta situació i, per això, l’entitat està en contacte i coordinació constant amb les diferents administracions i la resta d’agents socials.

Consideren que l’impacte de la crisi del coronavirus sobre PIMEs i autònoms està sent greu, especialment en sectors com el comerç, el turisme, la cultura o els serveis a les persones o empreses. En aquest sentit i després de conèixer que les mesures econòmiques hauran d’esperar fins al Consell de Ministres del pròxim dimarts, PIMEC remarca que les decisions preses a temps són la clau perquè les conseqüències econòmiques no siguin dramàtiques.

Davant d’això, PIMEC demana als governs català i espanyol que faci efectives i implementi amb urgència les següents mesures que considera prioritàries:

Publicitat
  • Agilització dels tràmits administratius, especialment els laborals relacionats amb expedients de regulació temporals d’ocupació (ERTOs).
  • Definició i ampliació de les causes per ERTO per força major.
  • Suspensió immediata de les cotitzacions socials de pimes i autònoms
  • Ajornament del pagament de l’IVA i compensació dels deutes fiscals
  • Ampliació dels fons de contingència per donar liquiditat a pimes i autònoms i facilitat i agilitat en l’obtenció de crèdit.
  • Ajornament en els pagaments d’hipoteques i crèdits.
  • Supressió del coeficient de potència dels rebuts d’energia.
  • Pagament immediat de les factures pendents de les administracions públiques.

Atenció i suport a pimes i autònoms

Atesa la greu situació, PIMEC ha reforçat els seus serveis per atendre i donar suport permanent a totes les pimes i autònoms que ho necessitin. Durant el cap de setmana, els professionals de l’entitat estan assessorant empreses en qüestions d’àmbit laboral, jurídic, fiscal i de finançament.