Crida a una llista conjunta de l’independentisme de base

image_pdfimage_print

El Bloc Sobiranista Català fa temps que treballa durament, però amb silenci i discreció, des de la seva fundació l’any 2009, per aconseguir la unitat de lindependentisme de base. Amb aquest objectiu ens vam crear. Però la tasca malauradament no és fàcil.

El nostre nom com a Bloc no és fruit de cap casualitat. Els seus fundadors així el vàrem decidir perquè ja pensàvem aleshores en la idea de suma i dunitat independentista per tal que el poble català anònim tingués el seu punt de trobada. En una plataforma-partit que volgués com a gran objectiu real la independència i la llibertat de Catalunya.

Mai hem preguntat a ningú si era desquerres, centre o dretes, perquè aquest eix és un eix distorsionador que utilitzen els espanyols per allunyar-nos del veritable objectiu: alliberar la nació catalana. La pregunta que sí que sempre hem fet i fem és: “Vols realment la independència de Catalunya perquè t’estimes el teu país?”

Publicitat

El Bloc ha participat en aquests deu anys activament en tot projecte dunitat independentista com la Suma Independència dels enyorats Dr. Moisès Broggi i Heribert Barrera o la integració a Solidaritat Catalana per la Independència fundada el 2010. També en la Candidatura Ciutadana per la Independència (CCI), moviment dindependents de lindependentisme de base.

Fins i tot, el Bloc va crear lAteneu Sobiranista Català (ASC), que va ser ni més ni menys que el precursor de l’ANC, com recorda l’excel·lent llibre Els Orígens de l’ANC: els secrets del majordom, on figuren el nom de moltes persones del Bloc i de l’Ateneu, que han ocupat o ocupen llocs a l’Executiva del nostre partit.

Gràcies a tot això potser molta gent ens considera el pal de paller de l’independentisme de base.

Però, tristos, una vegada més ens adonem que cal tornar a demanar la unitat de l’independentisme de base! Sí, un cop més.

Quan en l’actual situació política a Catalunya, en què determinats representants polítics amaguen pels seus propis interessos les paraules Independència, Espoli Fiscal o Autodeterminació; quan s’oblida que l’1-O del 2017 hi va haver un Referèndum, durant el qual la gent va ser apallissada per anar a exercir el legítim dret a vot, i on el SÍ a la independència va guanyar pel 91% dels vots, amb la participació de tres milions de persones; quan s’oblida que es va proclamar la independència des del nostre Parlament però es va deixar en suspensió… s’ha de fer quelcom!

És per això que des del Bloc Sobiranista Català DEMANEM UNA LLISTA CONJUNTA DE L’INDEPENDENTISME DE BASE per a les Eleccions al Parlament de Catalunya, el nostre, on cada partit que s’hi adhereixi tingui els seus representants.

Perquè el poble de Catalunya no es mereix una nova decepció. Que l’egoisme no ens faci traïdors. El poble ha de passar per damunt dels polítics que el traeixin.

No en som prou conscients, però el poder està en la base independentista! Fem-ho possible! Fem-ho junts i juntes!

El Bloc es posa com sempre a disposició i obre les portes a aquesta llista unitària o conjunta de tots els partits independentistes de base de cara a les pròximes eleccions catalanes.

No podem anar separats cadascú pel seu compte, la desunió seria la nostra debilitat i la fortalesa dels qui odien Catalunya.

Anem amb una llista conjunta al Parlament per acabar el que la gent va demanar l’1-O! Fem-nos hereus i lleials daquell mandat i aconseguim ser lliures! Perquè serem lliures o no serem.