La tossuderia del govern espanyol segueix portant a la negativa al diàleg

image_pdfimage_print

Altra vegada el president executiu català Quim Torra ha buscat el diàleg amb el cap de govern espanyol encara en funcions, i altra vegada aquest li ho ha denegat.

«Quatre vegades seguides he trucat al president Sànchez, i cap no m’ha contestat. La seva irresponsabilitat va creixent. Ningú no pot comprendre que Pedro Sànchez no contesti al president català. Problemes polítics se solucionen democràticament i amb diàleg.»

https://www.ccma.cat/324/quarta-trucada-fallida-de-torra-a-sanchez-que-li-reclama-una-crida-a-la-convivencia/noticia/2957541/

Publicitat

A tot el món hom pren nota amb estranyesa que el govern espanyol rebutgi tossudament i constantment un diàleg, sense condicions i obert a tot resultat, amb el Govern català.

https://www.vilaweb.cat/noticies/la-negativa-espanyola-a-iniciar-un-dialeg-sorpren-el-mon/

L’independentisme català, en canvi, segueix sent pacífic i es distancia dels actes de violència d’una petita minoria, a la qual pertanyen a més provocadors dels rengles de la policia i ‘turistes caòtics’ estrangers.

https://www.wienerzeitung.at/nachrichten/politik/europa/2034573-Unabhaengigkeitsbefuerworter-Kataloniens-stoppen-Vandalen.html?em_no_split=1

https://www.vilaweb.cat/noticies/fotografies-les-imatges-de-la-vuitena-jornada-de-mobilitzacions-contra-la-sentencia/

Mentrestant els tres partits catalans que propugnen la independència de Catalunya d’Espanya —JxCat, ERC i CUP— han acordat —malgrat una prohibició del Tribunal Constitucional espanyol, que sobre la base de les seves atribucions executives i legislatives ha anunciat sancions per aquest cas—  de tirar endavant al Parlament una resolució sobre el dret humà d’autodeterminació del poble català i el seu rebuig a la monarquia. En un esborrany d’aquesta resolució demanen en quinze punts la llibertat dels presos polítics i critiquen les mesures de censura amb les quals el Tribunal Constitucional intenta prohibir un debat lliure al Parlament català.

https://www.ccma.cat/324/jxcat-erc-i-la-cup-pacten-tornar-a-votar-al-parlament-el-dret-a-lautodeterminacio/noticia/2957505/

https://www.vilaweb.cat/noticies/la-mesa-del-parlament-no-fa-cas-del-tc-i-admet-una-proposta-sobre-lautodeterminacio/

El president del Parlament català, Roger Torrent, ha declarat en una decisió plena de dignitat que el Parlament no es deixa censurar i que està disposat a afrontar les conseqüències que siguin, en el cas que Espanya persegueixi judicialment els parlamentaris a causa d’un debat.

https://www.ccma.cat/324/torrent-diu-que-assumiran-les-consequencies-de-la-resolucio-sobre-lautodeterminacio/noticia/2957562/

Si arribés aquest cas, segurament la situació a Espanya seria incontrolable.

La incoació d’un procediment judicial contra un dels advocats del president legítim Carles Puigdemont, Gonzalo Boye, tenia segurament com a fita provisional poder copiar el contingut de la seva correspondència i del seu mòbil.

https://www.ccma.cat/324/boye-denuncia-que-laudiencia-nacional-li-ha-copiat-tot-el-contingut-del-mobil/noticia/2957450/

Advocats especialitzats en drets humans i actius internacionalment ja s’han adreçat a l’encarregat de l’ONU per la independència de jutges i advocats, Diego Garcia-Sayán.

https://www.ecchr.eu/fileadmin/Juristische_Dokumente/ECCHR_Attacks_on_lawyer_Gonzalo_Boye_public.pdf

https://www.ecchr.eu/nc/pressemitteilung/angriffe-auf-ecchr-partneranwalt-gonzalo-boye/

https://independence-judges-lawyers.org/

https://www.vilaweb.cat/noticies/advocats-internacionals-de-drets-humans-denuncien-latac-contra-boye-a-lonu/

https://www.vilaweb.cat/noticies/entrevista-gonzalo-boye-puigdemont-preso/

El Consell d’Europa ha expressat la preocupació pels atacs de policies espanyols contra periodistes.

https://www.coe.int/en/web/media-freedom/detail-alert?p_p_id=sojdashboard_WAR_coesojportlet&p_p_lifecycle=0&p_p_col_id=column-4&p_p_col_count=1&_sojdashboard_WAR_coesojportlet_alertId=53547743

Així mateix Dunja Mijatović, encarregada de l’OESC per la llibertat dels mitjans, i comissària de drets humans del Consell d’Europa, ha instat molt urgentment a les autoritats espanyoles a investigar i a castigar el presumpte abús de violència per part de la policia.

https://www.ccma.cat/324/la-comissionada-de-ddhh-del-consell-deuropa-vol-que-espanya-investigui-lactuacio-policial-a-catalunya/noticia/2957456/

https://www.blick.ch/news/ausland/krawalle-in-katalonien-europarat-beklagt-gewalt-gegen-journalisten-id15578081.html

El primer ministre d’Eslovènia, Marjan Šarec, ha dit clarament que ni és desitjable ni permès que un estat europeu solucioni problemes d’una manera així de violenta.

https://www.vilaweb.cat/noticies/el-primer-ministre-deslovenia-critica-obertament-la-violencia-del-govern-espanyol/

A Portugal, l’Estat veí d’Espanya, que per cert el 1640 va poder aconseguir la independència d’Espanya gràcies al fet que aquesta necessitava les seves tropes per a la guerra contra Catalunya, cada vegada més intel·lectuals i polítics es pronuncien per una amnistia dels presos polítics.

https://www.vilaweb.cat/noticies/mes-de-dos-centes-personalitats-portugueses-signen-un-manifest-per-lamnistia-dels-presos-politics/

En canvi, el Parlament Europeu segueix en la crisi catalana el seu camí autodestructiu  i s’ha negat a debatre sobre la situació a Catalunya. Una petició en aquest sentit va ser rebutjada per la majoria.

https://www.ccma.cat/324/el-parlament-europeu-rebutja-debatre-sobre-la-situacio-a-catalunya/noticia/2957410/

https://puntocritico.com/ausajpuntocritico/2019/10/19/el-sindrome-de-sherwood-ahora-en-el-proces-el-final-del-regimen-del-78/

https://www.ccma.cat/tv3/alacarta/mes-324/que-es-la-sindrome-de-sherwood/video/5943061/

Seguim doncs així: Europa calla i s’ho mira!