“El Judici”, nou llibre d’en Lluís Busquets, crònica i anàlisi de les sessions al Tribunal Suprem

“El Judici” és el darrer llibre d’en Lluís Busquets i Grabulosa, autor de la biografia més extensa de Xirinacs, novel·les per a adults i d’assaig bíblics.

En aquest llibre l’autor parteix d’una cronologia per contextualitzar la jornada referendària de l’1 d’octubre del 2017. Aquest fet permet desgranar les claus del plet al Tribunal Suprem contra Oriol Junqueras, Raül Romeva, Joaquim Forn, Jordi Turull, Josep Rull, Jordi Sànchez, Carme Forcadell, Dolors Bassa, Jordi Cuixart, Santi Vila, Meritxell Borràs i Carles Mundó.

El text segueix la crònica del dia a dia de les 52 sessions del judici oral. Parteix de les qüestions prèvies (12/13-II) i les declaracions dels acusats (14/26-II), segueix amb les proves testificals (17/II-23/V), pericials (22/23-V) i documentals (27/29-V) i arriba, finalment, als informes finals de l’acusació (4-VI) i dels defensors (11/12-VI) i a la darrera paraula dels acusats (12-VI). Llegint-lo a fons, s’hi poden endevinar les raons que determinaran la sentència.

Segons Jaume Alonso-Cuevillas, que n’escriu el pròleg, en Busquets Grabulosa “confereix al treball un caràcter de crònica històrica, i també processal, del desenvolupament del judici, sessió a sessió. Un treball necessari que deixa fidel constància d’aquesta important peça de la història que s’està escrivint”.

El llibre, publicat per l’editorial Gregal es troba a les llibreries des de finals de setembre d’enguany.