Amer es declara no sotmès als poders de l’Estat espanyol

La vila d’Amer ha aprovat una declaració on es declara no sotmesa a l’estat espanyol. A continuació la reproduïm completa:

“Declaració:
Atès el resultat del Referèndum d’autodeterminació celebrat el passat 1 d’octubre del 2017.

Atesa la DECLARACIÓ DELS REPRESENTANTS DE CATALUNYA del 10 d’octubre del 2017.

Els representants electes de la Vila d’Amer amb el suport de les ciutadanes i ciutadans aquí presents, es constitueixen en CONSELL LOCAL per la REPÚBLICA D’AMER.

El Consell serà l’única Institució local lliure i no sotmesa als poders de l’Estat espanyol.

Reconeixerà únicament al Consell per la República com a institució lliure i sobirana de la República Catalana fins a assolir la independència efectiva de Catalunya.

El Consell Local per la República d’Amer treballarà per a la implementacló en l’àmbit local dels plans d’actuació que es defineixin a fi i efecte de:
– Restituir el nostre govern legítim, amb plens poders,
– recuperar efectivament la sobirania de les nostres institucions ara sota el control de l’Estat espanyol,
– fer efectiva la independència de la República Catalana.
– i culminar l’aprovació de la Constitució Catalana.

A partir d’aquest moment, declarem el nostre municipi Territori Lliure i Sobirà, que es governarà per aquest Consell Local per la República.

Totes les ciutadanes i els ciutadans del municipi d’Amer que volen participar en la construcció de la República s’inscriuran en el registre ciutadà del Consell per la República.

Donem suport i demanem ajuda a totes les institucions, entitats i col.lectius que treballen amb aquest mateix objectiu fins al ple funcionament de la República Catalana independent reconeguda internacionalment.

Instem a l’Assemblea de Càrrecs Electes a difondre aquesta Declaració a la resta de municipis de Catalunya. Esperem ser dignes representants del nostre poble.

Visca Catalunya Lliure!!! Amer, 30 de setembre de 2019 ”

Per altra banda, des del Consell de la República han confirmat que es convocarà l’Assemblea de Càrrecs Electes després de la sentència del Tribunal Suprem espanyol sobre els presos polítics.