N’estem tips

N’estem tips que ens prenguin el pèl i ens inundin d’una retòrica que no s’empassa ningú. Ignoren tantes coses de Catalunya que potser no saben que disposem d’economistes i homes d’empresa de primer nivell, amb capacitat, entre altres aptituds, de cercar i analitzar dades objectives.

No ens podem permetre girar el cap i fer veure que no ho veiem perquè Catalunya es troba en situació de precarietat en molts aspectes i necessita els impostos que genera. Segons el darrer informe de Foessa el 12,4% de la població, quasi un milió de persones, està en situació de pobresa severa i el 22% dels menors d’edat es troben en risc d’exclusió social. Resulta indignant que els partits espanyolistes (els del 155) bramin en el Parlament per determinades mancances, acusant de desídia o mala administració al govern de Catalunya, quan el que haurien de fer és reclamar a Madrid que no provoqui l’asfíxia financera i que retornin els recursos que marxen per mantenir la seva festa.

Com a mínim hauríem de donar-nos les gràcies i en canvi només rebem menyspreu, amenaces i repressió. Aquesta és una constant al llarg dels anys, governi qui governi, sigui de dretes o d’esquerres.

Ens caldria a tots i especialment als partits polítics tenir ben present les paraules de Prat de la Riba: “Catalunya, abans de ser de dretes o d’esquerres ha de ser“. Aviat disposarem d’una nova oportunitat per fer un pas cap a la llibertat, per la previsible reacció popular a la sentència condemnatòria. Tenim motius per estar ben tips d’aquest Estat. Desitgem que aquest tsunami democràtic que s’anuncia sigui el revulsiu que manca per segar cadenes.