image_pdfimage_print

L’acte tindrà lloc aquest dissabte, dia 6 de juliol, al municipi on Pere Calders, a qui va dedicat el Correllengua d’enguany, va passar part de la seva vida.

La 23a edició del Correllengua es dedicarà a l’escriptor Pere Calders, un dels més llegits de la literatura catalana i a través del qual la CAL pretén reivindicar la llengua, la cultura i els anhels del poble català.

L’acte d’inici se celebrarà aquest dissabte, dia 6 de juliol, al municipi de Llançà, on estiuejava Calders i que té una gran rellevància en la seva vida. Es farà a la Casa de Cultura, amb un parlament i un passi documental sobre la seva obra i els paisatges de la seva trajectòria vital, a càrrec de la seva néta, Diana Coromines, i de Joan Pinyol, escriptor i expert en Calders.

Publicitat

A continuació, es durà a terme una representació de contes infantils Raspall i altres contes de Pere Calders, a càrrec d’Assumpta Mercader, amb la col·laboració especial de la Biblioteca Municipal Pere Calders. Les activitats de la tarda començaran amb una cercavila des del port de Llançà fins al monòlit on reposen les cendres de l’escriptor, i hi participaran diverses colles de cultura popular de la localitat.

Per finalitzar la jornada, es farà un concert que donarà pas a l’encesa de la Flama del Correllengua i la lectura del Manifest, que simbolitza el tret de sortida del Correllengua, i seguidament gaudirem d’un espectacle poètic-musical d’homenatge a la figura de Pere Calders ofert pel grup Els Palanca.