image_pdfimage_print

Els primers Premis Líders de l’Esport van celebrar la seva primera edició divendres al vespre. Va estar durant la celebració d’un sopar en què els guardons de la Unió de Federacions Esportives de Catalunya van viure la seva primera gala. Una cerimònia de lliurament de premis que va servir per posar en valor la dedicació de dirigents de clubs, àrbitres catalans, projectes d’esport inclusiu i de cohesió social així com els valors i el foment de l’esport.

L’acte, va comptar amb la presència del president de la Unió de Federacions, Gerard Esteva, els presidents i presidentes de les federacions esportives catalanes, autoritats i representants polítics i del món de la promoció i gestió esportiva.

Esteva va ser l’encarregat de donar la benvinguda. Nosaltres, com a Unió de Federacions Esportives, volíem fer un homenatge a tota aquella gent que treballa en l’àmbit social”, va explicar. “Per nosaltres és fonamental que l’esport sigui el quart pilar de l’estat del benestar”, va afegir el president de les federacions.

Publicitat

César Villegas, fundador del CN Kallipolis, va rebre el Premi Dirigent Esportiu; Mireia Vicente, periodista TV3, el Premi Periodista Esportiu: el projecte inclusiu del CE Europa, el Premi Projecte Esport Inclusiu;  l’àrbitra Montserrat Ubia, el Premi Àrbitre de l’Esport Català; el projecte Sant Cugat Creix, el Premi Projecte Cohesió Social; la Unió Esportiva Sant Andreu, el Premi Valors de l’Esport; i Leandre Negre, el Premi Foment de l’Esport.

La gala, conduïda pel periodista Xavier Andreu, també va servir per donar un reconeixement especial a Maite Fandos. La diputada d’esports de la Diputació de Barcelona tancarà un cicle el pròxim mes de maig en què ha tingut diversos càrrecs de responsabilitat en les polítiques esportives municipals.

Per últim, el Secretari General de l’Esport i l’Activitat Física, Gerard Figueras, va cloure l’acte. “Aquests premis mostren com la societat civil lidera i les administracions estan per acompanyar”, va assegurar. “Les trajectòries que s’han premiat avui són vitals”, va reblar.