Es fan públics els candidats independentistes a les Cambres de Comerç

La iniciativa “Tu votes tu comptes” que impulsa l’Assemblea Nacional de Catalunya conjuntament amb el Cercle Català de Negocis ha fet pública la llista de candidats independentistes a les eleccions a algunes de les Cambres de Comerç del país: la de Barcelona, la de Terrassa, la de Sabadell i la de Manresa. Podeu consultar la llista completa en aquest enllaç però podem destacar Catgas i Bonpreu entre altres empreses i professionals.

Les eleccions a les cambres de comerç no són per escollir president o presidenta, tot i que la majoria de candidatures presenten exclusivament un president. Les eleccions són per escollir les vocalies que formaran el gruix del consell de les cambres de comerç i dels quals en sortirà, per votació, el president/a. Les cambres oficials de comerç són entitats públiques orientades a donar suport i guiatge a empreses, autònoms i cooperatives (de treball i de servei) catalanes i participen en espais estratègics de l’economia i les infraestructures de Catalunya com fires, ports o consells. Actualment són socis de les cambres de comerç la majoria d’empreses, cooperatives de servei i autònoms que amb més de dos anys d’activitat, on s’integren de forma automàtica.

La votació telemàtica és del 2 al 7 de maig i la presencial el 8 de maig. Els candidats d’aquesta llista s’han compromès a seguir 4 eixos:
1- Compromís de país. Amb lideratge econòmic i sense submissió als interessos d’oligopolis i empreses amb seus no catalanes.
2- Compromís de representació. On els interessos de totes les empreses que conformen el teixit empresarial de Catalunya hi siguin representades: microempreses, pimes, grans empreses, autònoms i cooperatives.
3- Compromís de bon govern. Un nou model de cambres: més democràtiques, sobre la base de la participació, la transparència, la innovació i la igualtat.
4- Compromís de transformació. Fomentar el talent, el cooperativisme i les polítiques d’ocupació i d’emprenedoria, en el marc d’una economia sostenible i amb valors.

Tota la informació és disponible al web tuvotestucomptes.cat. Per al cas de la votació electrònica és imprescindible un certificat digital admès per la Cambra corresponent i que estigui al dia. Actualment moltes empreses i professionals, o el seu gestor, en disposen.