Representants catalans a la fira d’educació superior més important d’Àsia

El Govern i les universitats catalanes presenten a la 14a edició de l’Asia Pacific Association for International Education (APAIE), que té lloc a Kuala Lumpur fins aquest divendres 29 de març, les principals característiques del sistema de coneixement de Catalunya. En aquesta fira d’educació superior, la més important d’Àsia, la delegació catalana participa i organitza diferents activitats, a més de posar a disposició dels visitants de l’estand Study in CataloniaWelcome to the Universities of Catalonia diferents publicacions i documentació sobre com estudiar a Catalunya o l’oferta de titulacions, entre d’altres.
En aquest context, la delegació catalana, encapçalada pel secretari general del Consell Interuniversitari de Catalunya (CIC), Lluís Baulenas, ha fet avui una presentació del sistema català d’universitats i recerca en el marc d’una conferència on s’ha tractat la capacitat d’atracció de les universitats catalanes per a estudiants internacionals, especialment els provinents del continent asiàtic.
Prèviament, la delegació catalana, encapçalada pel secretari general del CIC, s’ha reunit amb la directora general d’Educació de Malàisia, Siti Hamisah Binti Tapsir, amb qui ha estudiat possibles vies de col·laboració en àmbits com la docència i la recerca amb aquest país asiàtic.
Juntament amb el CIC, la delegació també compta amb integrants de la Universitat de Barcelona (UB), la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC), la Universitat Pompeu Fabra (UPF), la Universitat Rovira i Virgili (URV), la Universitat Oberta de Catalunya (UOC), la Universitat de Vic-Universitat Central de Catalunya (UVic-UCC), la Universitat Ramon Llull (URL), la Universitat Internacional de Catalunya (UIC) i la Universitat Abat Oliba CEU (UAO).
La fira Asia Pacific Association for International Education (APAIE), està organitzada enguany per la Universiti Teknologi Malaysia (UTM). Enguany, la temàtica de la conferència de l’APAIE 2019 és Global competence in international education. L’APAIE és una associació internacional sense ànim de lucre, fundada el 2004, a la Universitat de Corea. Està formada per representants universitaris de tretze països/regions de l’Àsia-Pacífic. Aquesta associació té com a objectiu principal assolir una major cooperació entre les institucions acadèmiques d’educació superior, fomentar la investigació, estimular i facilitar l’intercanvi i la internacionalització de l’educació superior a l’Àsia, a les regions del Pacífic i al món. També vol promoure i donar suport a la internacionalització de les institucions acadèmiques.
Aquesta és la setena edició en què el sistema universitari català hi és present. Va participar-hi l’any 2018 a Singapur, el 2017 a Taiwan (Xina), el 2016 a Melbourne (Austràlia), el 2015 a Beijing (Xina), el 2014 a Seül (Corea del Sud), i l’any 2013 a Hong Kong (Xina). La participació en fires internacionals d’educació superior és un dels factors que expliquen l’èxit de la internacionalització del sistema universitari de Catalunya, junt amb la qualitat i el reconegut prestigi de les seves universitats que es veu reflectit any rere any en els rànquings internacionals.