28 abril. Què votem i per què?

image_pdfimage_print

És una pregunta complexa, el 1r d’octubre vàrem votar i guanyar el referèndum únic legal i vàlid malgrat els tribunals colonials espanyols. El 27 d’octubre vàrem proclamar la DUI. Malgrat el cop d’estat feixista anomenat 155, l’exili forçós del M.H. president Puigdemont i part del seu govern, i la presó de l’altra part i d’activistes socials com els Jordis a les il·legals eleccions del 21D; el poble contra tot pronòstic votava independència i, malgrat les marranades de l’Estat, més del 55% de la població consolidava el 1r d’octubre i votava república catalana. Vist així, hauríem de fer boicot a l’Estat, publicar la DUI al DOGC per consolidar la república democràticament guanyada a les urnes. Seria el més lògic.

Ara bé, després de la frenada en sec i la por per part d’ERC i PDeCAT, excepte la gent del M.H. president Puigdemont i la CUP, amb l’ANC, CDR i partits independentistes minoritaris; la farsa judicial i l’ambient de reculada cap a un no se sap ben bé què, hom pensa que hem de copar els escons espanyols per col·lapsar el sistema i fer Espanya ingovernable fins al reconeixement per part de l’estat de la república catalana proclamada.

El dilema, una equació senzilla: quines sigles ha de tenir la nostra X?

Publicitat

Doncs bé, crec que ERC amb la seva política de minimitzar el mandat de l’1-O i el boicot constant a Waterloo s’apropa perillosament al federalisme autonomista i s’allunya de la república proclamada i això ho pagaran a les urnes. La CUP, gran esperança revolucionària, ha optat legítimament per consolidar els municipis i recuperar el control del territori. Tot i que Poble Lliure hagi optat per presentar-s’hi, crec que les formes no han estat les correctes i posen en perill la unitat de l’esquerra independentista. De totes maneres els hi desitjo sort.

Queda l’organització entorn del M.H. president Puigdemont, autèntica bèstia negra de l’IBEX35 i del règim del 78. Quan la dreta i l’esquerra espanyola surten juntes per bramar contra Puigdemont; quan l’autonomisme poruc i malaltís critica i aparta el president Puigdemont, àdhuc quan hom aparta els autonomistes del PDeCAT per seguir el camí de la república proclamada el 27 d’octubre; quan tots els enemics de la Pàtria es conjuren contra el nostre president, és doncs ben palès què ell representa la pedra de la revolta, la il·lusió de la república. A despit de què puguin opinar els pijoprogres falsament esquerranosos, autèntics seguidors de Lerroux. L’esquerra rupturista i la revolta només pot tenir un nom, Puigdemont, i el moviment polític que li dóna suport. Per poder consolidar la república votada el 1r d’octubre. I un cop feta proclamar eleccions lliures i que guanyi al millor.

Donec perfìciam.

1 COMENTARI

  1. L’article és encertat, però davant del perill veritable que el PP o C’s (via PSOE) governin, i esclafin el poc que resta de cultura catalana fins a convertir-la en un folklorisme, penso que caldria resumir-ho en votar qualsevol força que no depengui de l’IBEX, ni que hagi mirat a un altre costat mentre s’aplicava el cop d’Estat contra un parlament escollit a les urnes, i s’impedia el nomenament de candidats legítimament escollits, etc.

    En definitiva, cal sortir tots a votar sobiranisme, tant és si bla o enèrgic, no és broma si diguem que ens hi va la mateixa supervivència de la cultura catalana. No som al temps del franquisme on una gran massa de catalans era monolingüe catalana, sinó que la nostra cultura és al límit de l’estimball.

    Altres motius per votar massivament pel trencament és la connivència absoluta dels partits del 155 i equidistants amb l’IBEX, l’oligarquia que fa que, per exemple, una factura de la llum sense que hi hagi consum elèctric pugi a més de 35 euros.

    I al marge d’això, vull pensar que hi ha gent que està estudiant plans pacífics però efectius, pel cas que finalment l’IBEX s’imposi a Espanya i rebenti l’autogovern català, i les poques lleis que encara ens protegeixen com a poble. No cal arribar esdevindre partisans, però no seria mal exemple de l’esperit que ho haurà d’impregnar si a Espanya el supramacisme es treu la careta.

Comments are closed.