El bloc PP-C’s-Vox

Desenganyem-nos. El corrent ultraconservador arreu del món no és casual sinó planificat. Allò que va començar sent un esnobisme, Le Pen, és ara un virus que s’ha fet fort a la Gran Castella i es vol expandir per Catalunya, on el PP és residual, amb un C’s predissenyat a casa nostra, pels “nostres”, sent Vox/Faes, Banon o Bardají, sembla, els finançadors i productors de la idea, que ara qualla, arrelant arreu. En la recambra, Societat Civil Catalana.
Així va començar Hitler, a poc a poc, creant petites estructures que no feien nosa, venent mentides que, a base de repetir-les mil vegades, es convertiren en veritats proclamades, mai contrastades. I va arribar la nit dels “cristalls trencats”, greus fets conseqüència d’una imprudent normalitat tolerada, després de tant sembrar odis, supremacismes i pors. Pel “bloc” l’objectiu és Catalunya, el papu, el mal. D’aquí l’“A por ellos”, que no és sinó una variant de “la mate porque era mia” o “antes roja que rota” a cavall d’una nova reconquesta.

No són tres partits. És una sola estructura predissenyada en la qual cadascú assumeix un rol. El PP, tocat de mort per corrupció continuada i desgast ideològic, es renova amb joves ambiciosos sense complexos ni “màsters”, escampadors de mentides, reposicionant Ciudadanos del mateix cep virulent. Ambdós partits escupen per la Gran Castella proclames de mal gust, coordinant fake news, per construir plegats relats anti-jurídics contra el perill de Catalunya, leprosa de llibertats i sobiranistes, portats a judici pel sistema i per Vox, que obeeix, no ho desmenteixen, l’eix neoliberal ultradretà forà, que ha invertit en el “bloc”.

Desenganyem-nos també de les interioritats pseudodemocràtiques d’altres partits unionistes que no són sinó arrels del “bloc”, barons del PSOE i nacionalistes espanyols dins Unidos-Podemos-EnComúPodem. Quan és l’hora de les veritats, voten o el 155 o el “Antes roja que rota” amb el handicap que, per a tenyir de roig polític la pell de brau, ja no hi ha ni ideologia ni líders. Si no ho esmenem, en les properes multi eleccions guanyarà el “bloc” a les espanyes, vist que la gent senzilla, a qui ningú fa cas, escolta bajanades de polítics que cada vegada la diuen més grossa i com a més grossa i repetida, contamina millor a funcionaris, subvencionats i senyorets que varen votar Vox a Andalusia (395.978 persones, quantes dones?), fent tripartit, mediàticament a desgana, però que manarà a tota una comunitat de 6.294.729 de censats, més els menors de 18 anys. El bloc té un trist 28,60% del cens (1.805.000 vots), menys d’un 24% d’andalusos. Els barons del PSOE han viscut de rèdit i de mala gestió durant massa anys, sense autocrítica. És preocupant que 1.805.000 vots imposin criteris a tota una comunitat de 87.000 km², amb prop de 8.400.000 habitants. Prenguem-ne nota.

A l’article “Obsolescència Política”, hi deia que tots els partits polítics han entrat en obsolescència no programada. Ja no responen a les necessitats de la gent, que s’ha adonat que els partits no respecten el programa votat. D’aquí la florada de “moviments”. Macron, al marge de partits, es va autoproclamar líder, amb un objectiu, conquerir la presidència de França, amb poc equip i tota la inversió possible en comunicació. Per fer-ho va decapitar un ambiciós primer ministre socialista franco-català, retornat a l’origen. Les armilles grogues franceses, recuperant els valors republicans i la sobirania, pressionen a Macron dient-li que ho creu o el tomben.

Nosaltres, el poble sobiranista, l’1-O del llunyà 2017, vàrem recuperar el poder. I no ens el volem tornar a deixar manllevar, d’aquí que siguem tan esquerps al moviment del Consell Nacional per la República, mancats com estem de nous lideratges amb equip solvent que, com es vol fer amb les Primàries, pugui el poble català triar directament a qui publiqui la República. Per fer-ho hauríem de tenir la inexistent Llei Electoral catalana, que els polítics obsolets no volen legislar, no els convé, regulant la democràcia directa i participativa, llistes obertes, revocació de càrrecs, desprofessionalització de la política i altres virtuts democràtiques, tal com el poble català clama i reclama, com ja es va demostrar quan es van recollir centenars de propostes constitucionals per tot el país, en “Àgores Participatives” fetes en diferents localitats, i a través del web de Constituïm. Amb aquest sistema, Constituïm va treballar durant any i mig, com a “Debat de les Idees”, la redacció d’una Proposta de Constitució feta de baix a dalt, amb participació de centenars i centenars, milers de persones, a manca d’un Procés Constituent mai ordenat pels polítics, ja que el veuen amb recel. El Consell Assessor tampoc ho farà. A Catalunya ens cal una aposta nova. Tenim empresaris i capital que finançaria aquest Bloc Català Transversal, amb un únic objectiu, fer efectiva la República Catalana, però no sabem o no volem construir l’equip ni el lideratge. Presos, judicis, exiliats i polítics sobiranistes, CUP inclosa, no ho faciliten. Ho retarden.
L’1-O, i el 3-O i el 21-D del 2017 el poble va recuperar el poder, restant-lo als polítics. Estem amatents, per tal que PP-C’s-Vox i els seus ramals al PSC, En Comú-Podem i altres, no contamini ni dilueixi —qui dia passa, any empeny— el nostre voler ser Estat Independent.

Venim de Toluges, amb compromís de Pau i Treva. Ara ens hem de vacunar contra l’autoritarisme i el feixisme i contra obsoletes consignes de partits “in deconstruction” i de moviments de polítics professionals, interessants en l’statu quo. Necessitem un front català amb nous equips i nous líders que obeeixin i executin el mandat del primer d’octubre. Als actuals dirigents sobiranistes els necessitem a les llistes al Parlament Europeu i en el Diplocat on prestaran, amb expertesa, grans serveis a Catalunya.