Llista Unitària a Europa

Tal i com va anunciar la presidenta de l’Assamblea Nacional Catalana (ANC), l’Elisenda Paluzie, el passat dijous, l’ANC ha presentat un manifest a favor d’una llista unitària a les eleccions europees amb el títol “A Europa, llista unitària. Volem un triomf de país”.

El manifest, que ja compta amb vora de 4.000 adhesions, s’hi llegeix que al coincidir les eleccions europees del 2019 a l’estat espanyol amb les municipals del mes de maig, hi haurà gran participació i afirma que “cal anar a Europa com a societat nacional diferenciada en el marc europeu, cal ser al màxim de visibles”.

Actualment els hi ha tres eurodiputats independentistes, en Ramon Tremosa (PDeCAT), Jordi Solé (ERC) i Josep Maria Terricabras (independent), i l’ANC considera que l’independentisme podria beneficiar-se de l’augment d’eurodiputats per l’Estat espanyol en el moment que el Regne Unit surti oficialment de la UE (de 54 a 59), i incrementar el nombre d’independentistes. I afegeix “unitat electoral no vol dir uniformitat en l’acció”.

El manifest íntegre i la recollida d’adhesions es poden realitzar en la pàgina web habilitada per l’Assemblea.