Constituents per la Ruptura dona suport al Consell per la República

Constituents per la Ruptura (CxR) ha emès un comunicat aquest divendres en què explica que dona suport al Consell de la República i s’hi adhereix en el llistat d’entitats.

CxR és una associació de caràcter polític nascuda l’any 2015 com un corrent intern de Procés Constituent (PrC), el moviment social i polític impulsat per Teresa Forcades i Arcadi Oliveres. A la tardor d’aquell mateix any 2015, CxR es va adherir a la CUP Crida Constituent.

Segons el comunicat, la inscripció al registre d’entitats del Consell per la República s’ha decidit en una consulta interna que ha donat com a resultat i per amplíssima majoria el mandat d’inscripció. Consideren que “l’assoliment de la independència requereix ara més que mai d’una lluita oberta, constant i sobretot transversal, lliure de sectarismes”, i que el Consell per la República pot ésser aquesta nova eina per potenciar aquesta transversalitat, i afegeixen “sense abandonar la lluita diària antifeixista, antiimperialista, per l’alliberament dels presos polítics, per un procés constituent unilateral i popular”.

CxR afegeix que rebutja qualsevol temptació de retornar a l’autonomisme i que lluitaran perquè des del Consell per la República, s’unifiquin estratègies perquè surti un nou full de ruta que, respectant el mandat del primer d’octubre, “porti a consumar la República des de les premisses que sense unitat no hi ha independència i sense independència no hi ha ruptura amb el Règim del 78”. Ruptura que permeti “definir d’una vegada per totes el model de país que volem” i que, en el cas de CxR, s’inspira en els valors de la democràcia, el socialisme, el pacifisme, l’ecologisme i el feminisme com a eixos principals.

Fonts de l’entitat han manifestat que enviaran representants a Brussel·les el 8 de desembre.