image_pdfimage_print

Segons informava durant la nit d’ahir, 10 de novembre, MónTerrassa, es produïa una falsa amenaça de bomba al Decathlon de la mateixa ciutat.

Fonts policials apunten que va desallotjar-se el centre comercial, entretant eren tancats tots els accessos a l’establiment i els vehicles es desviaven cap al carrer de Colom i cap a la carretera de Rubí i altres vies alternatives.

Semblava una falsa alarma —com s’ha confirmat posteriorment—, però s’ha evacuat l’edifici i tot l’aparcament. L’avinguda del Tèxtil, tallada, presentava una imatge gens habitual, sense cap cotxe en cap dels dos sentits.

Publicitat

Imatge que oferia aquest mateix dimecres, circumstancialment, un altre punt de la ciutat: l’estació de Sants.

Segons varen assegurar els Mossos i ha recollit Regió7, «es tractava d’una sivella en forma de granada». En aquest sentit, això posa de manifest que en cas contrari, si s’hagués produït un error seriós de seguretat, és evidència d’una alerta terrorista que segueix latent, amb un dèficit estructural i de fons respecte de les forces policials catalanes envers els mesos anteriors, quan l’activitat quotidiana, de país, i en un escenari d’assassinat, com fou el de Cambrils i Les Rambles, fou impecable.

Així, segons informava un portaveu de la companyia ferroviària, aquesta setmana Adif ha obert una investigació per aclarir si hi ha hagut errors en el control del TAV. Respecte dels detalls relatius a la «seguretat privada», la investigació es durà a terme en col·laboració amb l’empresa Prosegur.

El missatge en positiu que ha transcendit a col·lació dels últims fets narrats, és que es revisaran els protocols d’actuació davant la presència d’objectes sospitosos o actituds que puguin constituir una amenaça per a la seguretat de la línia d’alta velocitat, segons el que determini l’informe; fonamentalment per encaixar les “mesures adequades”, perquè un retard a la policia catalana com ha estat aquest, no torni a costar l’absència de l’individu suposadament en quarantena i desaparegut, tot i haver despertat un sentiment i anàlisi d’alarma per part dels equips de seguretat.

COMPARTIR
Article anteriorQuan tres més un no són quatre, sinó dos
Article següentEsperança
*** CAP DE CULTURA I SOCIETAT @ L'Unilateral *** Cristina Font Butxaca, nascuda a Puigcerdà (Girona) el 21 de Gener de 1988, coneguda també pel seu nom de ploma; Tina Font, es declara Poeta i Comunicadora. Resideix a Barcelona. [e] cultura@unilateral.cat | TF.cultura@columnist.com S'inicià en l’Escriptura des de ben petita, manifestant la seva passió, principalment per al vessant literari de la Poesia guanyant en reiterades ocasions els 'Jocs Florals' de l'Escola Alfred Mata (Puig-reig). L'any 2005, concursà en el 'XXVII Premi Literari Goleta i Bergantí' del Masnou, en el qual li fou atorgat el 1r. Premi en la modalitat de Poesia amb el Recull Poètic: “El Capvespre dels Camaleons”, precedint altres guardons, com foren el 1r. Premi en la modalitat de Poesia en el XIX Concurs Literari de les Borges del Camp de l'any 2008 amb el Recull Poètic: “En Passat Continu”. S'hi han sumat, entretant, altres guardons de treball únic. A banda dels Concursos Literaris que han esdevingut una font de motivació durant el primers anys de trajectòria inicial, ha esdevingut, també Narradora i Rapsode de Recitals Poètics a les Comarques Catalanes del Berguedà, l'Anoia i el Barcelonès. Ha col·laborat exercint de Membre del Jurat dels Jocs Florals del C.E.I.P Alfred Mata de Puig-reig i dels Jocs Florals de Calella. També com a Creadora dels Poemes que acompanyaren el díptic del Nadal de 2008 i de l'11 de Setembre de 2009, respectivament, del Consell Comarcal del Berguedà. A l'actualitat, manté el seu compromís des de fa nou anys com a Secretaria de Comunicació amb l'Associació Literària “Pensaments i Paraules", i fundadora del Projecte @descregud_a, que a l'actualitat està compost per quatre dones. Ha col·laborat fent Ràdio des de l'edat de 12 anys. Ha participat com a dona - independent en les 'Primàries de Barcelona', havent assolit de les primeres posicions, en la primera i segona volta. En concret, de la darrera, aglutinà fins a 1.250 vots. Gestiona #CulturaFaCultura, missatge que prengué una identitat molt forta durant la Campanya, i està ajudant a impulsar un 'Comissionat per la Llengua' a Les Corts. Ha assessorat durant l'any 2018 a líders territorials en Oratòria i Comunicació Pública. Criminòloga de formació, i premiada com a 'Digital Strategist' el passat 2016, ha adherit a la investigació pinzellades creatives provinents del vessant més vocacional (@CFontCOMCRIM — Consultoria). Ha escrit: "Retrat d'una Revisió Teòrica - La Criminologia Crítica i la Criminologia Feminista". Emprenedora, està cursant el Màster en Humanitats: Art, Literatura i Cultura contemporànies. Gestionava des de l’any 2010: tina-font.com, que ha mudat en tina-font.cat. La seva Plataforma ambientada a cavall de la Política, la Literatura i la Investigació; i, fonamentalment, enfocada a la cultura empresarial i l'estratègia digital participant de projectes varis. S'atreví en la seva darrera obra inèdita: "inFANTÀSTIC" a escriure en castellà. També va participar en la 16a. Edició de Narrativa Curta 'Premi TINET' amb l'obra "M. Iconnu". En definitiva, una incansable lectora dels Mentors i Escriptors: Montserrat Butxaca i Daniel Salazar, així com dels Mestres de la Poesia: Octavio Paz, Mario Benedetti, Maria Mercè Marçal, Susanna Rafart i Joan Margarit; a més, d'ésser una creadora de versos en tota regla, definint-se autodidacta, disciplinada, emocional, punyent, molt camaleònica i aprenent de la Llengua Portuguesa.