image_pdfimage_print

Un centenar d’associacions animalistes i la ONG Nova Eucària acusen el Consell del Col·legi de Veterinaris de Catalunya (CCVC) de mala praxi entorn de la proposta del CCVC de gestió dels felins urbans.

El dia 7 de juny el Col·legi de Veterinaris de Catalunya va presentar una proposta per a la gestió municipal de les colònies de gats urbans, en el Fòrum «Primera Jornada Veterinària i de Salut Pública» i amb el títol “Gats Ferals i Colònies Urbanes, un repte per la professió”, organitzat a la seva seu a Barcelona.

Anna Carbonell, directora de l’ONG Nova Eucària, considera que la proposta del CCVC amaga afany de lucre, ja que ofereix a les administracions locals la realització d’un test, de baixa fiabilitat, als animals (en leucèmia felina i immunodeficiència felina) i posterior sacrifici en cas de resultar positiu, tot vulnerant el Decret Legislatiu 2/2008 sobre la protecció animal i sense contemplar la tasca que ja estan fent múltiples associacions, que amb pocs recursos esterilitzen i tenen cura dels felins.

Carbonell considera que el CCVC hauria d’escoltar les associacions felines i els veterinaris que hi col·laboren en lloc de criminalitzar i anorrear la tasca social i animalista que duu a terme la gent que té cura dels gats. És per això que les entitats s’han unit per tal d’evitar que el programa del CCVC s’implanti, el qual consideren una vulneració sistemàtica de la normativa vigent, i demanen una reunió amb el Col·legi de Veterinaris de Catalunya.

Les associacions animalistes afirmen que el CCVC mai ha treballat amb gats ferals i que no ha participat de la gestió de la seva cura, tanmateix sempre han posat impediments per tal que els veterinaris de base col·laboressin amb les entitats animalistes.

Els animalistes també afegeixen que en una primera fase estratègica, el CCVC va presentar públicament un programa de gestió de colònies de gats urbans venut com a innovador, però que en realitat resulta un calc basat en una sobreposada còpia de la feina que duen a terme, des de fa desenes d’anys —i de forma totalment altruista—, les entitats felines i les persones cuidadores de gats ferals del país.