L’Aquarius

image_pdfimage_print

Que l’allau d’emigrants és un drama tots ho sabem. La mortalitat al mar Mediterrani amb el silenci còmplice de la UE té un nom, genocidi encobert.

La cobdícia d’Europa i els EUA, és a dir, el capitalisme agressiu i neoliberal, ha destruït la geopolítica dels països emergents, en el continent africà sobretot. Una barbàrie que ha acabat amb tot tipus d’iniciativa industrial al ric continent africà segles ençà, esclavitzant-los, robant-los, colonitzant-los i assassinant a llurs habitants per l’enriquiment d’Europa i els EUA. Creant dictadors a plaer i alimentant guerres per enderrocar-los. Fent de tot a l’Àfrica i a l’Orient Mitjà, un macabre taulell d’escacs on desenvolupar llurs experiments humans.

L’ensorrada del comunisme a escala mundial va donar pas a un liberalisme salvatge. L’avenç del capitalisme sense fre, la desprotecció total de les classes populars ha convertit, en els darrers anys sobretot, l’emigració en un negoci de mà d’obra barata i d’espoli total als països colonitzats.

Publicitat

Malauradament, és vergonyós sentir converses, àdhuc entre gent suposadament d’esquerres, que carreguen contra l’emigració i llur arribada al nostre país, són en el fons converses i pensaments molt poc reflexionats i que no pensen en tot allò que el racisme va representar, ni amb els veritables responsables de tot plegat.

El desenvolupament equitatiu de la riquesa ha de ser una obligació, no pot ser que una minoria acumuli i s’apropiï de les riqueses de tot el món.

El respecte a la lliure circulació de persones ha de ser el nostre valor humà més preuat. La dignificació del treball amb sous dignes arreu del món i l’accés a la sanitat i cultura gratuïta a tots els països: una obligació! La suma de tots els emigrants repartits entre tots els països que els veten l’entrada, inclosa Rússia, és irrisòria. I totalment assumible.

Aquestes persones venen amb l’esperança de cercar una vida digna i no a imposar res. Mantenir la por i atiar l’odi contra la gent que es veu forçada a marxar de llur terra pel motiu que sigui té un nom, xenofòbia, i una ideologia perversa al darrere.

Prenguem consciència i actuem al respecte i amb respecte.