L’ANC i l’ACDC denuncien al Consell de Drets Humans de l’ONU deficiències del sistema judicial a Espanya

Avui l’advocat Jordi Palou Loverdos, en nom de l’Assemblea Nacional Catalana (ANC) i l’Associació Catalana pels Drets Civils (ACDC), ha fet una intervenció oral a la 38a sessió del Consell de Drets Humans de l’ONU a Ginebra.

A la seva intervenció denuncia la manca d’imparcialitat d’alguns jutges espanyols en els casos dels líders polítics i socials catalans en situació de presó preventiva i d’exili.

“Encara avui 16 membres del Govern i del Parlament de Catalunya (incloent-hi Ministres i els seus respectius presidents) sofreixen presó provisional o exili forçat. Ni tan sols es va respectar el dret a una tutela judicial efectiva i dret de defensa en citar-los per delicte de rebel·lió a alguns d’ells amb menys de 24 hores d’antelació a més de 500 quilòmetres del seu domicili” afirma l’advocat Jordi Palou Loverdos a la seva intervenció.

Al final de la intervenció se li ha demanat al nou Govern d’Espanya que aprofiti l’oportunitat que té per complir les regles i principis referits i els instruments internacionals de DDHH, i que segueixi els consells i recomanacions dels organismes de DDHH de les Nacions Unides.

Espanya, que actualment ostenta una de les vicepresidències, era a la sala en el moment de la intervenció oral. En finalitzar la sessió Espanya ha demanat una còpia de la intervenció.

bharati