La repressió i la banalització de la presó

image_pdfimage_print

Un estat que reprimeix les urnes, la gent pacífica que anava a votar, que engarjola polítics per motius ideològics i que discrimina la llibertat d’expressió, simplement és un estat atroç i tercermundista, que no mereixeria formar part de la UE. Doncs bé, encara és molt pitjor la terrible banalització de la gent innocent (dels presos i exiliats polítics catalans i llurs famílies) que són a l’exili i a la presó, molt lluny de casa.

No hi ha dubte que ara l’Estat espanyol és un lloc inhòspit per a les persones que volen exercir una ciutadania crítica i on, a més de no existir la separació de poders, per a una gran majoria de catalans és un indret on la justícia (súper polititzada) ha esdevingut una venjança en majúscules. Jo penso, jo considero, com a ciutadà demòcrata, català i europeu, que ja n’hi ha prou —per part de polítics i, sobretot, contertulians castellanistes, unionistes i assimilacionista, així com per alguns polítics catalans molt castellanitzats i jacobinitzats— de fer tantes “bromes estúpides” antihumanitàries, de banalitzar injustament la qüestió de les visites a la presó dels familiars dels presos polítics catalans. Jo crec que no es pot manifestar en públic que Madrid no és lluny de Catalunya (a una hora d’avió). Això, independentment de la ideologia de cadascú, implicar tenir molts mals sentiments. És ser un autèntic Frankenstein sense cap moral, ni ètica, ni res de res. A banda de tot aquest episodi tan negre, tots sabem que l’acostament dels presoners, que ho preveu perfectament la llei, no es porta a terme per raons polítiques estrictes, ja que es pretén “penalitzar” d’una forma venjativa uns polítics honestos i humanistes que volen fer efectiu el dret a l’autodeterminació dels pobles.

Per altra banda cal no oblidar que diferents membres de partits polítics europeus de molt diferents gradacions, famílies i ideologies polítiques; des de l’antic partit Conservador Britànic (els tories) fins a l’esquerra social/comunista alemanya de Die Linke, passant pels liberals, socialdemòcrates i verds de totes les latituds geogràfiques de la UE; així com un 80% dels representants polítics de la Catalunya Nord, tots ells han manifestat, per activa i per passiva, que s’ha de deixar immediatament en llibertat a tots els presos polítics catalans.

Publicitat