Bèlgica denega l’extradició de tres ministres catalans – Acusació contra el 131è president Torra

Prof. Dr. Axel Schönberger
Prof. Dr. Axel Schönberger
image_pdfimage_print

La justícia belga ha denegat per motius formals l’extradició de tres ministres catalans a Espanya motivada per l’ordre de detenció europea estesa pel jutge espanyol Pablo Llarena. Els ministres Meritxell Serret, Toni Comín i Lluís Puig poden, doncs, seguir treballant en la construcció de la República Catalana des del seu exili belga. El ministre Toni Comín ha exhortat Espanya públicament a acabar d’una vegada amb l’ús abusiu del codi penal espanyol per ofegar opinions polítiques indesitjades.

A l’estranger es passa sovint per alt que la Llei 20/2017 del 8 de setembre del 2017, Llei de transitorietat jurídica i fundacional de la República, des del punt de vista català segueix en vigor i constitueix la base per la construcció de la República Catalana. El govern espanyol, segons la interpretació legal catalana, no estava autoritzat per declarar nul·la aquesta llei aprovada pel Parlament català elegit. El president legítim català, Carles Puigdemont, ja ha començat, des de l’estranger, a bastir les primeres estructures de la República Catalana, els seus ministres l’hi ajuden i el nou president electe de Catalunya, Quim Torra, també contribuirà a aquesta construcció de la República Catalana desitjada per una majoria del poble català.

Com ja era d’esperar, el partit d’extrema dreta Vox ha presentat querella contra el nou president executiu elegit Quim Torra, acusant-lo d’encobriment, de conspiració per a la rebel·lió i l’odi, i ha sol·licitat que se l’inhabiliti per a càrrecs públics. Cada vegada meravella menys que en anglès en lloc de Spain es digui sovint s-Pain. El Partido Popular ja es mou molt cap a l’extrema dreta i és comparable a l’NPD alemany, el partit Ciudadanos és conegut per la seva política incendiària i pel seu objectiu de destruir, per dir-ho així, els Països Catalans tant culturalment com lingüísticament i la identitat de la nació catalana. I VOX és un partit d’extrema dreta d’un extremisme a Espanya com no n’hi ha, afortunadament, a Alemanya. Una instrumentalització del dret penal per solucionar conflictes polítics i per criminalitzar polítics que ni segons el dret espanyol ni l’internacional no han comès cap delicte, aquest no pot ser mai el camí per solucionar el conflicte entre Espanya i Catalunya, sinó que encara l’agreujarà. Ja ara hauria de ser innegable que Catalunya, a causa de l’insuportable comportament d’Espanya enfront del poble català i dels seus representants electes té un dret inapel·lable a una «remedial secession».(http://intersentia.com/en/remedial-secession.html).

Publicitat

Traducció al català: Pere Grau i Rovira (Hamburg)
Versió original alemanya: Axel Schönberger