Ajuntament de Barcelona | Imatge tractada a partir de l'original de böhringer friedrich. Llicència CC BY-SA 2.5.
Ajuntament de Barcelona | Imatge tractada a partir de l'original de böhringer friedrich. Llicència CC BY-SA 2.5.
image_pdfimage_print

En un temps rècord —quaranta-cinc dies— Primàries Barcelona ha assolit el primer objectiu de recollir 30.000 signatures a favor de realitzar unes primàries entre els candidats sobiranistes de cara a les eleccions municipals de Barcelona.

La Plataforma encapçalada pel periodista i investigador de la universitat de Princeton, Jordi Graupera, i l’advocada i membre fundadora del col·lectiu Drets, Maria Vila, no aturarà aquí la recollida de signatures, ans al contrari intensificarà la campanya de recollida per a demostrar als actors polítics de la ciutat la necessitat de fer unes primàries que connectin les candidatures amb els debats ciutadans. L’assoliment del primer objectiu marca l’inici d’un seguit d’accions per visibilitzar i donar veu a la demanda, ampliar-ne el suport popular, i la formalització de grups de treball per organitzar les primàries i debatre idees i propostes de ciutat.

Arribat a aquest primer objectiu de 30.000 signatures, Primàries Barcelona iniciarà aviat —a través de la recentment creada Associació per a la Participació Política a Catalunya (AppCat)— contactes formals amb els candidats, partits i organitzacions sobiranistes de Barcelona per tal de celebrar reunions de treball per exposar la necessitat de celebrar unes primàries que facin possible un canvi en la cultura política de la ciutat. En aquest sentit, tant als partits com a les organitzacions sobiranistes se’ls proposarà articular conjuntament el reglament que haurà de regir les primàries. En la confecció del reglament també hi participaran, mitjançant una consulta, tots els signants que ho desitgin.

Publicitat
Publicitat

Així mateix, s’obriran contactes amb col·lectius socials i civils que han expressat la seva voluntat de participar del debat ciutadà per tal d’animar-los a formar part d’un debat més ampli, i implicar-se en l’organització de les primàries amb debats i grups de treball sectorials.

Simultàniament, l’Associació per la Participació Política a Catalunya busca donar resposta a les demandes que han arribat a la plataforma de grups de ciutadans d’altres poblacions catalanes —Mataró, Reus, Lleida, Vilanova—que estan interessats a adaptar la proposta per a Barcelona a les seves localitats.

Arribats a les primeres 30.000 signatures, l’AppCat té prou gruix per iniciar la formalització de totes aquestes iniciatives, i l’articulació del moviment que ha començat a congregar. En aquest sentit, més enllà de les signatures recollides, prop de 600 voluntaris ja s’han sumat a la Plataforma per donar suport logístic i intel·lectual a la iniciativa.