L’Estat embarga 110.000 euros a Òmnium Cultural i a l’ANC

L’Agència Tributària doncs fa efectiva la multa de l’Agència Espanyola de Protecció de Dades malgrat haver-la recorregut al contenciós administratiu de l’Audiència Nacional. Òmnium Cultural diu que recorrerà la sanció davant els tribunals europeus.

Òmnium Cultural denuncia que estem davant un exemple més de persecució política, de repressió de la dissidència i que és una multa aplicada amb criteris ideològics. També que, en paral·lel, malgrat que l’entitat disposava de saldo als comptes corrents, l’Agència Tributària ha enviat notificacions d’embargament als creditors en un intent més de desacreditar Òmnium Cultural.

L’embargament dels comptes de l’entitat arriba després que s’hagin esgotat els recursos judicials, després que la Guàrdia Civil hagi escorcollat dues vegades la seu d’Òmnium Cultural i quan fa més de sis mesos que el president, Jordi Cuixart, és en presó preventiva.

Òmnium Cultural reitera que mai s’ha posat en risc dades personals de cap individu i que la possible il·legalitat no existeix, ja que en tot cas en el període en el qual se situa la presumpta infracció, hi havia un buit legal. A més, l’entitat sempre ha actuat de bona fe i amb transparència amb l’AEDP.