image_pdfimage_print

“Per la República dels drets socials”. Amb aquest lema, dimarts dia 1 de maig a la tarda, dia del treballador, l’Assemblea es manifestarà pels carrers de Barcelona en una marxa convocada per la plataforma Alcem-nos, impulsada per l’ANC, el nucli promotor d’Universitats per la República i la Intersindical-CSC, entre altres.

Alcem-nos és una plataforma que pretén ser un conglomerat d’entitats en la qual s’agrupin el màxim nombre d’organitzacions sociolaborals per deixar clar que sense República catalana no hi ha drets socials ni avenç social possible, com ho demostra, entre altres, les contínues retallades, sentències i prohibicions per part de tribunals espanyols de lleis aprovades pel Parlament, com la Llei d’emergència social i pobresa energètica, les lleis contra els desnonaments, la d’igualtat entre homes i dones, la d’impostos als habitatges buits, i un llarg etcètera.

La manifestació de dimarts sortirà de plaça Urquinaona, a les 17.30 hores, i baixarà per Via Laietana fins a arribar a la plaça Sant Jaume, on finalitzarà. Allà hi haurà parlaments. La de la tarda, però, no serà l’única manifestació on l’ANC hi participarà. De fet, al matí, l’Assemblea enviarà una representació institucional a la de Barcelona.

Publicitat
Publicitat

A la plaça Sant Jaume es comptarà amb un practicable i bastidor d’àudio per a la premsa, però no caldrà acreditar-se per accedir-hi.