image_pdfimage_print

Dijous passat al vespre, a la seu de Reagrupament de Barcelona es va dur a terme la celebració del segon aniversari de l’Unilateral. L’acte va comptar amb la presència de la Dra. Elisenda Paluzie, que ens va acompanyar en aquest esdeveniment, i en fou la padrina, poques setmanes després de ser escollida presidenta de l’ANC.

L’acte d’aniversari de l’Unilateral, talment com el de l’any passat té com a objectiu posar en contacte els ja més de 200 col·laboradors que el llarg del darrer any han contribuït en el mitjà i que conformen aquesta destacadíssima transversalitat d’opinions i visions en l’àgora independentista que és l’Unilateral.

Va obrir l’acte Josep Sort, president de Reagrupament, que ens donà la benvinguda i destacà la importància política del moment així com la importància de mitjans com l’Unilateral. Mercè Feliu va destacar la força dels més de 200 col·laboradors que conformen aquesta família. Ramon Munné va presentar els articles més llegits del darrer any amb la majoria dels seus autors presents a l’acte. Tot i que no present físicament, també hi era l’autor de l’article més llegit, el Prof. Dr. Axel Schönberger, per mitjà d’una connexió telemàtica en donà la seva impressió des d’Alemanya, amb el convenciment que la República Catalana, amb més o menys dificultats i retards, s’acabarà materialitzant i afirmà que cal que Europa desperti davant els greus atacs a la llibertat d’expressió i democràtics que s’estan esdevenint a Catalunya per part de l’Estat Espanyol. Arnau Padró, membre del consell de redacció, va agrair de nou la feina de tots els col·laboradors i va recalcar que el nom “unilateral” és més viu que mai, “només quan hem fet una acció unilateral, com va ser el referèndum de l’1 d’octubre, hem tingut presència i reconeixement internacional, és des de la unilateralitat que existim i som reconeguts com a subjectes polítics”.

Publicitat

Finalment, la Dra. Elisenda Paluzie va agrair la feina de tots els opinadors i col·laboradors en el mitjà, afegint que ara més que mai cal continuar treballant per una estratègia política conjunta clara, i mitjans i veus lliures com l’Unilateral hi ajuden, perquè des del victimisme es pot resistir però no es construeix ni s’avança. La ceramista Elisenda Sala i la poetessa Montserrat Assens van cloure l’acte amb l’entrega d’un gravat titulat Aparheits a la Dr. Paluzie i la lectura de dos poemes del darrer llibre Ostatges polítics (Associació de Relataires en Català, abril 2018).

Volem finalment agrair a Petrolis Independents el patrocini de l’acte, i a tots els col·laboradors i seguidors de l’Unilateral la seva fidelitat i compromís.