Catalunya, capital Berlin

Centenars de persones, entre 200 i 500 depenent de les fonts, van assistir ahir a la manifestació per la llibertat del President Carles Puigdemont a Berlín. Organitzada per l’ANC d’Alemanya, els participants sortiren de la Porta de Brandenburg, monument referencial de la ciutat, i anaren fins a la seu del Ministeri de Justícia, sota una pluja que no els va impedir fer arribar el seu propòsit a la societat alemanya.

També hi participaren partits i organitzacions alemanyes en solidaritat amb Catalunya i la seva lluita contra l’autoritarisme espanyol.

La manifestació va tenir un ressò especial, no només per celebrar-se a la capital d’Alemanya, l’estat més poderós de la Unió Europea, sinó també per coincidir amb els 6 mesos de l’agressió policial espanyola als votants del referèndum d’autodeterminació del 6 d’octubre, que va provocar més de 1.000 ferits. Malgrat la repressió, hi participaren més de 2.250.000 ciutadans, el 90,1% dels quals es decantaren pel sí a la Independència. El 27 d’octubre, el Parlament de Catalunya, va votar la Declaració d’Independència de Catalunya.