El Parlament reclama la llibertat dels diputats i exdiputats presos i defensa el dret de Puigdemont, Sànchez i Turull de ser candidats a la investidura

El Ple aprovà ahir les resolucions presentades conjuntament pels grups parlamentaris de JxCat, Republicà i la CUP, que reclamen la “posada en llibertat immediata” de tots els diputats i exdiputats a la presó i amb què la cambra es compromet a garantir que Carles Puigdemont, Jordi Sànchez i Jordi Turull puguin exercir els seus drets polítics, inclòs el de sotmetre’s a un debat d’investidura.

La cambra aprovà així mateix la resolució de CatECP sobre la defensa dels drets civils i polítics des d’àmplies majories plurals, que demana també l’alliberament dels diputats, exdiputats i representants de la societat civil en presó preventiva i denuncia la judicialització del debat polític.

En canvi,rebutjà les propostes de resolució de Cs, sobre el respecte de la convivència i la neutralitat institucional, i del PSC-Units, pel diàleg i la reconciliació.

Informe del Síndic de Greuges
A la tarda, el síndic de greuges, Rafael Ribó, presentà l’informe sobre les actuacions de l’1-O i l’ha debatut amb els grups.