Mostra els premiats Francesc Cano (Catalunya Ràdio), David Bassa (TV3), Carlos E. Bayo (Público) i Patricia López (Público) amb Agustí Alcoberro (ANC) i Margarita Barjau i Pilar Rebaque (Comissió de la Dignitat). | Lluís Brunet
Mostra els premiats Francesc Cano (Catalunya Ràdio), David Bassa (TV3), Carlos E. Bayo (Público) i Patricia López (Público) amb Agustí Alcoberro (ANC) i Margarita Barjau i Pilar Rebaque (Comissió de la Dignitat). | Lluís Brunet
image_pdfimage_print

Ahir a la Nit de la Memòria de la Comissió de la Dignitat s’hi van lliurar els Premis Dignitat que enguany han tingut molt en compte el Procés. Mireia Boya (ponent de la proposició de llei de l’anul·lació de penes del franquisme) n’ha lliurat un als periodistes Carlos Enrique Bayo i Patricia López, del diari Público, per la tasca feta des d’un rigorós periodisme d’investigació per a posar al descobert fets com L’Operació Catalunya i el reportatge Las cloacas de Interior. Seguidament s’han premiat els Serveis informatius de TV3 i Catalunya Ràdio que, com a mitjans públics de comunicació, han estat considerats “essencials per a garantir el dret de la ciutadania a ser informada, per a garantir la presència del català i pel desenvolupament del sector de l’audiovisual en la nostra llengua”. La presentadora Pilar Rebaque (Comissió de la Dignitat) va dir “Denunciem i rebutgem els atacs que aquests mitjans estan patint per part de l’Estat des de diversos òrgans i la discriminació en la seva gestió econòmica respecte a l’Estat”. Uns mitjans —TV3 i CatRàdio— dels quals Rebaque va destacar-ne “la pluralitat i rigor informatiu” i el seu reconeixement internacional. Va lliurar el premi Agustí Alcoberro Vice, president de l’Assemblea Nacional Catalana, i el van recollir Francesc Cano Castells —Director d’Informatius de Catalunya Ràdio— i David Bassa i Cabanas, director d’informatius de TV3. També s’ha lliurat un premi a Escoles Obertes.

Enguany el Premi Dignitat “In memoriam” ha estat per a Santiago Gubern i Fabregas, President del Tribunal de Cassació de Catalunya que juntament amb la resta de magistrats del tribunal, arran dels fets d’octubre de 1934, es va mantenir fidel al país i defensà les nostres institucions després que el Govern de la República les va intervenir de manera abusiva. Va recollir el premi la néta de Gubern, Sílvia Gubern, i el va lliurar el senyor Josep Serrano, Historiador del Dret i Secretari de la Societat Catalana d’Estudis Jurídics, filial de l’Institut d’Estudis Catalans. La Nit de la Memòria es va celebrar al Restaurant Pomarada amb presència de diputats de la CUP, ERC i JuntsxCat, i personalitats com Jaume Roures, Montserrat Armengou i Agustí Alcoberro.