Jordi Sànchez durant la seva intervenció final a l'assemblea general de l'ANC | ANC
Jordi Sànchez durant la seva intervenció final a l'assemblea general de l'ANC del 2017 | ANC
image_pdfimage_print

Aquest diumenge al migdia el Secretariat Nacional de l’Assemblea Nacional Catalana (ANC) ha fet públic a través d’un comunicat l’esborrany del Full de Ruta que es començarà a debatre dissabte en trobades territorials i que s’aprovarà en la seva versió final en l’assemblea general de l’entitat que tindrà lloc a finals de febrer.

D’acord amb la proposta que el Secretariat Nacional ha aprovat en la reunió ordinària d’avui, l’organització es mantindrà en la no violència i el pacifisme, i independent dels partits polítics. Treballarà per la unitat d’acció i l’augment de la base social republicana. A més, insta les institucions catalanes a construir la República proclamada.

A més, l’organització independentista aprofita el comunicat per exigir que es respecti la majoria independentista sorgida de les eleccions del 21D i rebutja les tàctiques de l’oposició i de la justícia espanyola que mitjançant els seus mecanismes vulguin canviar les majories sorgides de les urnes el 21D. Per l’ANC l’aplicació fraudulenta de l’article 155 ha estat revocat per la ciutadania catalana a les eleccions del 21D. Creuen que Rajoy ha d’assumir-ne els resultats, retirar l’arbitrària persecució judicial, alliberar els presos polítics i permetre el lliure retorn del president i consellers exiliats. A més, opinen que en qualsevol país demòcrata hauria suposat la dimissió del cap de Govern.

Publicitat
Publicitat

L’entitat també anuncia que convoca una concentració davant del Parlament, el dia 17 de gener, per donar suport als diputats electes i seguir en una pantalla gegant el debat per escollir president i la Mesa del Parlament.

Ponencia_del_Full_de_Ruta_2018-2019