El nostre futur

image_pdfimage_print

El nostre futur, individual i col·lectiu, passa, sí o sí, per la independència del nostre país. Així de clar i de senzill. Si el resultat del 21D dóna per conformar un govern unionista, el nostre futur és negre com el carbó. L’aniquilació com a societat i com a país serà total i immediata. Però si el 21D guanya l’independentisme, el nostre futur serà difícil a curt termini i pròsper a mitjà i llarg termini.

I com serem independents? Doncs sent valents i generosos. Anant junts polítics i poble. Valents per enfrontar-nos a la força bruta de l’Estat, a la inacció de la comunitat internacional i a la pressió econòmica de les grans corporacions i lobbys. Generosos els uns amb els altres, entre nosaltres, per donar espais i cedir llocs al govern i a la societat a les millors opcions, les que permetin enfortir el conjunt.

Políticament, hem de ser capaços d’encaixar les diferents propostes. ERC ha de ser generosa per donar la presidència, legítima, al president Puigdemont. JuntsxCat ha de ser generosa per donar a ERC el protagonisme i el pes de Govern que li correspon com a força central de l’Independentisme. I la CUP ha de ser generosa per entrar, ara sí, en un gran govern de coalició, junt amb les altres dues formacions, que ha de tenir un sol objectiu: fer efectiva la República Catalana.

Publicitat

I com farem efectiva la República Catalana? Plantant cara a Espanya, defensant a tots els efectes les nostres institucions i el nostre país. Junts, polítics i poble. Perquè és un binomi indissoluble que es retroalimenta: la gent defensant les institucions i el país, fa possible que les institucions defensin les persones, a nosaltres. Nosaltres els defensem a ells perquè ells ens defensin a nosaltres. Com ho vam fer l’1 d’octubre. Com ho tornarem a fer a partir del 22D.

Per tant, el que resta de campanya electoral hauria de girar al voltant d’aquesta idea. Les formacions polítiques independentistes haurien de deixar els atacs d’uns contra els altres per centrar-se a llançar aquest missatge: posarem el nostre resultat, la nostra força democràticament establerta el 21D, al servei de la República. Braç a braç amb la resta de formacions polítiques que així ho vulguin i amb les persones que així ho han escollit.

Si aquest és el missatge, nítid i clar, moltes persones que no militen a cap partit, segur que entren en campanya, en el boca-orella, en l’activitat quotidiana, en els seus cercles més pròxims, i seran elements claus per a la victòria de Catalunya.