Suport ecologista a Junts per Catalunya

image_pdfimage_print

Tres fundadors d’Els Verds-Alternativa Verda, branca política del Moviment Ecologista Català (MEC) creada el 1983, i durant els anys 70 i 80 primer partit extraparlamentari, formem part de la llista de Junts per Catalunya. Xavier Garcia a Tarragona i Pep Puig i Santiago Vilanova a Barcelona donem suport a la llista transversal del president Carles Puigdemont. Aquests són els principals motius de la nostra presència:

1. El president Puigdemont durant els anys que exercia de periodista va ser solidari amb els grups ecologistes que defensaven el territori, especialment a les comarques gironines.

2. Ens afegim al crit unànime contra la involució política i ambiental que ha significat l’aplicació de l’article 155.

Publicitat

3. Volem sumar-nos a la mobilització popular que reclama la llibertat dels consellers empresonats i el retorn del president i dels consellers exiliats a Brussel·les.

4. Amb la nostra presència a la llista de Junts per Catalunya volem denunciar el risc de l’entrada dels partits constitucionalistes en el Govern de la Generalitat pels efectes que comportaria sobre la gestió dels recursos naturals, l’equilibri ecològic i la qualitat de vida de la població: augment de l’especulació urbanística; autorització de la hidrofracturació; degradació dels espais naturals protegits i dels Parcs Naturals; autorització d’agrotòxics com el glifosat; increment fins a 60 anys del període de vida dels tres reactors nuclears; regressió de les mesures per lluitar contra el canvi climàtic; aturar el progrés de les energies renovables…

Si els resultats electorals del 21D comporten una victòria de la llista de Junts per Catalunya, i Alternativa Verda obté per primera vegada una representació parlamentària ens comprometem a defensar la Llei sobre del canvi climàtic, el Pacte Nacional per a la Transició Energètica i concertar un model energètic amb energies 100% renovables.

Aquest és el nostre repte polític i les raons del suport a la llista del president.