Pirates de Catalunya aposta per una Declaració d’Independència efectiva i amb ratificació popular posterior

Durant els últims anys, Pirates de Catalunya ha apostat clarament pel fet que l’única sortida democràtica al procés d’independència de Catalunya seria un referèndum vinculant. Aquest referèndum va arribar l’1 d’octubre, i Pirates de Catalunya va decidir col·laborar amb el mateix i fer campanya cridant al vot, assumint el que decidís el poble en aquesta consulta.

El partit considera que si bé, l’1 d’octubre no va ser una jornada normal. L’Estat espanyol, que s’ha demostrat com un estat demofòbic, va decidir acabar per la via judicial i la força bruta, amb més de 900 ferits, amb una jornada pacífica i de votació, que va aconseguir un 42% de vots vàlids i altres centenars de milers de robats per part dels Mossos, Policia Nacional i Guàrdia Civil.

És per això que Pirates de Catalunya creu que ens trobem davant d’un escenari que no és exactament l’imaginat o desitjat per Pirates de Catalunya. El partit ha emès un comunicat en el qual diu que “Tots tenim clar que la situació viscuda el dia 1, que legitima una acció democràtica per aplicar els resultats assolits, ens pot generar problemes com a país independent a escala internacional”.

És per això que Pirates de Catalunya proposa al país i a les seves institucions que en les pròximes hores sigui efectiva una Declaració d’Independència i que sigui ratificada posteriorment, i un cop controlat el país per la nova República, en un referèndum vinculant, amb totes les garanties i sense violència policial.

Segons els pirates, amb aquest resultat, fiable i validat pels observadors, es podria anar amb més arguments a la comunitat internacional per buscar el reconeixement necessari per a la viabilitat de la república. La intenció del que proposen és clara: demostrar que davant la demofòbia de l’Estat espanyol, Catalunya aposta per més democràcia.

El partit Pirata considera que el referèndum de l’1 d’octubre únicament va ser possible gràcies als centenars de milers de persones valentes que van decidir desobeir i protegir amb la seva pròpia salut els col·legis electorals. I creuen que ara han de ser aquestes mateixes persones les que declarin i facin efectiva la independència de Catalunya.