Es constitueix la Taula per la Democràcia

Entitats impulsen un espai de diàleg per donar una resposta unitària en defensa de les institucions catalanes

Entitats, sindicats i organitzacions de la societat civil catalana han constituït avui la Taula per la Democràcia. L’objectiu és donar una resposta unitària i coordinada en defensa de les institucions catalanes i els drets fonamentals davant la vulneració d’aquests drets que s’està produint els darrers dies.

El grup impulsor d’aquesta Taula per la Democràcia està format per les següents entitats i organitzacions: Assemblea Nacional Catalana (ANC), Associació d’Actors i Directors Professionals de Catalunya (AADPC), Associació d’Escriptors en Llengua Catalana (AELC), Associació Promotora de la Fundació Autoria (Barnasants), Associació Teatre Dona, Ateneu Barcelonès, Casa Nostra Casa Vostra, CECOT,
Centre Internacional Escarré per a les Minories Ètniques i les Nacions (CIEMEN), CCOO de Catalunya, Comissió de la Dignitat, Comitè Olímpic de Catalunya, Confederació d’Associacions Veïnals de Catalunya (CONFAVC), Consell de la Joventut de Barcelona (CJB),  Consell de l’Estudiantat de les Universitats Catalanes (CEUCAT), Consell Nacional de la Joventut de Catalunya (CNJC), Coordinadora de Colles Castelleres de Catalunya (CCCC), Drets, Ecologistes en Acció, Esplais Catalans (ESPLAC), Federació Catalana d’Escoltisme i Guiatge (FCEG), Federació d’Assemblees de Pares i Mares de Catalunya (FaPaC), Front d’Alliberament Gai de Catalunya (FAGC), Fundació Catalana de l’Esplai (Fundesplai), Fundació per la Pau (FundiPau), Intersindical-CSC, LaFede.cat (Organitzacions per la Justícia Global), Moviments de Renovació Pedagògica, Moviment Laic i Progressista (MLP), Observatori DESC, Òmnium Cultural, PIMEC, Plataforma ProSeleccions Esportives Catalanes, Sindicat de la imatge UPIFC, Sindicat de Periodistes de Catalunya (SPC), SOS Racisme, UGT de Catalunya, Unió de Federacions Esportives de Catalunya (UFEC), Unió de Pagesos, Universitat de Vic, USOCons.

La presentació de la Taula i del manifest s’ha celebrat avui a la terrassa del Museu d’Història de Catalunya.

Manifest

A Barcelona, el 27 de setembre del 2017, les entitats, els sindicats i les organitzacions de la societat civil catalana reunides al Museu d’Història de Catalunya manifestem que:

1. Ens aplega la necessitat de donar una resposta unitària en defensa de les institucions catalanes, els drets fonamentals, el dret que té el poble català a decidir el seu futur polític i la democràcia.

2. Manifestem preocupació per la vulneració dels drets fonamentals i les llibertats democràtiques que s’estan produint aquests dies per part del Govern i els organismes de l’Estat.

3. Fem una crida a la societat catalana a respondre d’una manera pacífica, ferma i continuada en defensa de les institucions i dels drets fonamentals.

4. Considerem que els problemes polítics han de tenir una resposta política i no repressiva, i, per això, instem les institucions europees i internacionals a vetllar perquè així sigui.

5. Ens constituïm en un espai plural i unitari per defensar les institucions de Catalunya i els drets i llibertats fonamentals dels ciutadans i ciutadanes, i reivindiquem el dret a decidir el futur polític del poble de Catalunya.

6. Ens comprometem a respondre de manera coordinada i continuada davant de qualsevol acció que conculqui els drets fonamentals i no descartem cap forma pacífica i consensuada de mobilització i resposta de país.